Foto: Lasse Eid

20 år med julekonserter - nå kommer han til Svolvær igjen

Det er 20 år siden Jardar Johansen spilte sin første julekonsert. Nå kommer han til Svolvær for første gang på flere år.

– Da jeg begynte å reise rundt med julekonserter var det kun jeg og Hanne Krogh som gjorde det, forteller Jardar Johansen.

Helt siden 2001 har han reist rundt, hovedsaklig i Nord-Norge, og spilt konserter for å få folk i riktig julestemning. Etter flere år borte kommer han nå tilbake og skal spille i Svolvær kirke på søndag.

– Jeg syntes det var så gøy å holde på med dette at jeg begynte med turné allerede i 2002/2003. Det begynte i Elverhøy kirke i Tromsø, men de siste 12 årene har jeg spilt i Ishavskatedralen, sier Jardar og legger til:

– Dette blir ofte omtalt som den Nord-Norske julekonserten, fordi den har eksistert så lenge. Før det ble veldig populært med julekonserter.

I år spiller han åtte konserter i Ishavskatedralen. Julekonsertene har blitt en veldig stor greie der oppe. Men han reiser også rundt om andre steder, mest i Nord-Norge.

– Vi hadde faktisk tre år hvor vi hadde konserter i USA. Da prøvde vi å lage norsk julekonsert i USA, blant annet i Minneapolis og New York. Men korona og visumproblematikk har gjort det vanskelig nå.

Fra julekonsert i Ishavskatedralen. Foto: Daniel Lilleng

IKKE FØRSTE GANG I SVOLVÆR
Søndagens konsert blir et gledelig gjensyn for Jardar. Han har spilt i Svolvær kirke tidligere, men forrige gang han var i Lofoten gikk det ikke like bra.

– Jeg skulle spille i Lofotkatedralen for mange år siden, men da gjorde jeg en liten tabbe. Jeg klarte å sette opp konsert samtidig som det skulle være åpning av Lofast. Det oppdaget jeg på vei dit. Det var en morsom opplevelse, for da var 80% av befolkningen på vei dit for å hilse på dronninga. Da ble det en konsert med 20 personer i Lofotkatedralen, ler han og understreker samtidig at selve konserten gikk fint, selv om det var litt få folk.

[annonse]
Men denne gangen er det lagt opp til en mye bedre opplevelse, både for Jardar selv og publikum.

– Jeg er veldig spent. Det blir spennende, men også veldig artig. Jeg har hatt en del konserter i Svolvær de siste par-tre årene, blant annet med et Beatles-konsept nylig. Men det er lenge siden jeg har vært her med julekonserten.

– Sist gang jeg var i Svolvær kirke var jeg og sang i bryllupet til Terje Formoe. Det var en hyggelig opptreden i kirka. Jeg har vært litt rundt og synes kirka er fantastisk fin. Jeg har troa på at det kan bli en fin og stemningsfull julekonsert, avslutter Jardar Johansen.

 

Jardar Johansen har ikke valgt å avlyse sin konsert, men det er det flere som har gjort:

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.