Illustrasjonsfoto

– Å drive problemløsning på en løpetur i ukjente deler av marka, er en fin kombinasjon

Skrevet av Mari Rokkan
06.05.2019 12:00 - OPPDATERT 06.05.2019 18:02

Tirsdag 14. mai er det klart for første løp i O-karusellen i Kabelvågmarka. Både nybegynnere, barnefamilier og erfarne løpere inviteres til start.

– O-karusellen er et nærløp hvor vi tilbyr flere distanser: En løype for nybegynnere som også passer fint for barn og barnefamilier, en litt lengre der man kommer seg litt utenfor stiene og en enda lengre løype for de som vil utfordre seg selv, sier Jan Erik Paulsen på vegne av arrangøren, Kabelvåg O-lag. 

– Man må gjerne melde seg på i forkant av løpet, men det er fullt mulig å melde seg på ved start også. Så det er bare å møte opp ved ungdomsskolen før klokken 18 på tirsdag. Om man vil løpe på lag er det også mulig, legger han til. 

NYTT TILBUD
Arrangøren legger opp til seks løp denne sesongen, tre før sommeren og tre til høsten. O-karusellen er et tillegg til den allerede velkjente turorienteringen i Kabelvågmarka som mange benytter seg av.

– Turorienteringen er et veldig bra tiltak, men vi hadde lyst til å også få til O-løp i marka. Forskjellen er at man i et løp får muligheten til å løpe eller gå på tid, forklarer Paulsen. 

– Jeg og min kone Anne Marthe tok initiativ til å lage O-løp for vår egen del i fjor, og har nå fått mulighet til å organisere dette på vegne av laget. Vi har dessuten fått støtte fra Norges orienteringsforbund til innkjøp av utstyr, sier han.

– Vi håper at vi med dette kan rekruttere flere til sporten. O-løp er jo mer enn bare løping, i og med at man får med seg et kart og må bruke hodet og konsentrere seg om å finne postene. Å drive problemløsning på en løpetur i ukjente deler av marka, er en fin kombinasjon!

JOBBER MED NYE KART
Paulsen forteller videre at man nå også ser på muligheten for å arrangere O-løp i også andre deler av kommunen. 

– Vi ser nå på muligheten for å få laget kart over flere områder, eksempelvis i området rundt Stranda i Svolvær. Her ser vi for oss at vi kan få til et sprintløp med gateorientering. Og vi har også samlet inn kartgrunnlag for Gimsøy, samt ser på andre mulige områder som kan være interessante. Men det å få laget orienteringskart tar litt tid, så det vil nok ikke komme helt med det første, forklarer han.

– Hva må de som ønsker å delta i O-karusellen huske på rent praktisk?

– Treningstøy etter ønske og sko som kan bli våte og skitne er et must. I orientering blir man som regel våt på beina etter første skritt, så det må man bare ha med i beregningen. Skifteklær til etter endt løp anbefales også, sier Paulsen med et smil.

– Ellers er det bare å møte opp, og vi håper mange tar turen innom - også de som aldri har prøvd seg på orientering. Det er en utrolig fin måte å bruke marka vår på, avslutter han. 

Påmelding til årets første O-løp kan gjøres via denne linken

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.