Lørdag er det bondens marked i Sentrumsgården.

Åpner dørene for den lokale bonden

Skrevet av Johan Tangen
07.11.2019 19:00 - OPPDATERT 08.11.2019 14:00

Lørdag kan du ta turen til Sentrumsgården i Svolvær for å handle lokalprodusert mat direkte fra produsenten.

– Vi er veldig spent. Det er veldig spennende å se hvor mange som kommer. Vi gleder oss veldig, sier Jorid Hansen. Hun er en av flere som skal ha en stand på bondens marked førstkommende lørdag.

Jorids Lefsebakeri AS fra Stokmarknes skal ha med seg alle sine 14 forskjellige lefsetyper, inkludert noen gluten- og laktosefrie. Med seg har de også blant annet gomme og diverse småkaker.

– BRA AT DET KOMMER LEFSER
Aimee Larsen i bondens marked gleder seg til lørdag og se hva alle de forskjellige deltakerne har med seg. En av oppgavene hennes er å påse at folk har det de trenger og generelt passe på at ting foregår som det skal.

– Jeg er veldig glad for at det kommer flere som har med seg lefser. For det er det veldig stor etterspørsel etter nå før jul. Ost er også veldig fine julegaver, så det er jeg også veldig glad for at det kommer en del av, sier hun.

Flere av produktene vi kan vente å se er potet, mye økologisk bakst og diverse kjøttprodukter.

VIL VISE SEG FRAM LOKALT
En annen deltaker denne gangen er "Den Sorte Gryte" fra Vestbygda. Der er det stort sett ost det dreier seg om, blant annet en brun geitost som vant gull under Oste-VM i 2018. Jorunn Husjord gleder seg også til å kunne vise fram sine produkter.

– Jeg synes bondens marked er en veldig god ide. Du får en nærkontakt med kundene som du ikke får andre steder. Pluss at vi har lyst til å vise oss frem i lokalområdet. Vi har vært med før, men ikke i Svolvær, så det blir spennende, forteller Jorunn, som sender dattera si Susanne på lørdag.

Ellers så skal Nordtun gård, Aimee´s Farm, Aalan Gård, Bakeri Unseld, Refsnes Matglede og Sjokoladerommet også ha sin egen stand. Butikkene i Sentrumsgården er også selvfølgelig åpne.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.