Lørdag 9.oktober inviterer Vågan bibliotek til litteraTUR til gapahuken på Hopsåsen. Foto: Vågan bibliotek

Åpning av friluftsbibliotek lørdag

Lørdag inviterer Vågan bibliotek alle på tur til Hopsåsen der det vil være offisiell åpning av friluftsbibliotekene i Vågan.

Førstkommende lørdag inviterer Vågan bibliotek til offisiell åpning av friluftsbibliotekene i Vågan. De inviterer store og små med på litteraTUR til gapahuken på Hopsåsen klokka 12. Der vil det være offisiell åpning av friluftsbiblioteket og litteraTUR-stier i Vågan. 
 
FNs BÆREKRAFTSMÅL
Et friluftsbibliotek er et lite bibliotek satt opp ved familievennlige turmål, bygget opp rundt FNs bærekraftmål. Her i kommunen finner man friluftsbibliotek ved gapahuken ved Prestvannet, Hopsåsen og ved Svarthaugen i Laukvik. 
 
I en pressemelding fra Vågan bibliotek skriver de at friluftsbibliotek er små bibliotek satt opp ved familievennlige turmål, bygget opp rundt FNs bærekraftsmål. 
 
Til nå er det satt opp friluftsbibliotek ved gapahuken ved Prestvannet, Hopsåsen og ved Svarthaugen i Laukvik. Meningen er at flere kan ta en lesepause ute i naturen. Til sammen finnes det ti friluftsbibliotek i lofotkommunene. 
 
LITTERATURSTIER
LitteraTUR-stiene er digitale naturstier med ulike sagn og eventyr. Appen Fotspor blir brukt for å lage stier. 
 
Om man laster ned appen Fotspor så kan man få en kode ved turstart eller på biblioteket i Svolvær. Ved å benytte seg av digitale naturstier går man fra post til post, og får med en fortelling på veien. Historien kan leses som tekst eller høres på lydinnspilling. 
 
I nærmeste framtid vil litteraTUR-stier være å finne på Moloen i Svolvær, Kabelvågmarka og Kongsmarka om man bruker appen Fotspor. 
 
 

Les mer om:

Vågan bibliotek