Dette er tablettene som politiet nå advarer mot.

Advarer mot livsfarlige tabletter

Skrevet av Morten Moe
12.11.2020 13:00 - OPPDATERT 12.11.2020 18:02

Tablettene som er brukt i forbindelse med tre overdosedødsfall i Tromsø er også i omløp i Lofoten.

Politiet skriver i en pressemelding at de denne uka har gjort beslag av disse tablettene av typen Ksalol både i Salten, Lofoten og Vesterålen. Det er samme type som ble beslaglagt i Tromsø i forbindelse med de tre overdosedødsfallene.

– Vi har grunn til å tro at dette dopet er spredt rundt om i Nordland og vil advare på det sterkeste mot å innta det. Tablettene er livsfarlige, sier Finn Erik Rødsand, leder for Felles enhet for forebygging, etterretning og etterforskning i Nordland politidistrikt. Rødsand er forøvrig opprinnelig fra Svolvær.

I løpet av en uke har det vært tre rusrelaterte dødsfall i Tromsø. De døde er menn i midten av 20-årene. I tillegg til politiet advarer brukerorganisasjonen Marborg og rusmisbrukernes interesseorganisasjon Rio om svært kraftige medikamenter i omløp.

Det er mistanke om at tablettene inneholder Fentanyl. Fentanyl er er legemiddel som er 50-100 ganger sterkere enn morfin. Ifølge Legemiddelverket har det vært hundretalls dødsfall i Sverige som følge av forfalskede piller som inneholder det livsfarlige stoffet. Flere har også dødd i Norge de siste årene, som følge av dette.

Onsdag ble det kjent at fem personer i 20-årene er pågrepet, og 1700 piller er beslaglagt, i Harstad