VANSKELIG: Slaps og nedbør lager vanskelige føreforhold i hele fylket.

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Skrevet av Morten Moe
03.01.2019 16:00 - OPPDATERT 03.01.2019 21:02

Det er vanskelige kjøreforhold over store deler av Nord-Norge torsdag ettermiddag, og forholdene ventes å bli verre mange steder utover kvelden og inn mot helga. Vegtrafikksentralen oppfordrer trafikantene til å være ekstra forsiktige.

OMSLAG I VÆRET
Årsaken til de vanskelige forholdene er omslag til mildere vær, som kommer etter til dels kraftige snøfall. Dette fører til mye våt og tung snø i vegbanen. Andre steder er det speilholke som skaper problemer.

– For øyeblikket er utfordringene størst i området rundt Evenes og resten av Ofoten, Senja og Sør-Troms. Men det er vanskelige kjøreforhold i store deler av Nordland, i tillegg til at noen av vegene i Finnmark har kolonnekjøring, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen ved Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

– FØLG MED VEIMELDINGENE
– Det er full innsats med brøyting og strøing, men vi ber om forståelse for at entreprenørene ikke rekker ikke å være alle steder på en gang. For eksempel er det nødvendig med påfylling av sand, og det er noe som tar tid. Vi oppfordrer derfor publikum til å følge med på vegmeldingene og også vurdere om de er nødt til å kjøre, sier Nilsen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.