Forberedelsene til Aksjon Juleglede 2021 er i gang. Foto: Kaja Reiertsen

Aksjon Juleglede er i gang med forberedelser

I år går Aksjon juleglede av stabelen for ellevte gang, og forberedelsene er allerede i gang.

I 2011 luftet sykepleier Dan Jimmy Johansen ideen om juleglede for alle, og fra da av har Aksjon juleglede blitt arrangert hvert år for å skape juleglede for alle i kommunen. I et organisert samarbeid mellom Svolvær Sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa, Familieenheten i Vågan kommune. 

JULEGAVER TIL ALLE
Et av de viktige tiltakene Aksjon Juleglede står for er utdeling av julegaver. Greta Krey forteller at både enkeltpersoner og bedrifter kan levere ting de har kjøpt på Servicetorget i Svolvær fra 1. november til og med 9.desember. Alt er kjærkomment, men det må være nye og ubrukte ting som blir donert. 

– Vi ønsker å ta imot alle typer julegaver. Vi har også et ønske om spesielt julegaver til ungdom og herrer, sier Greta A. Kreÿ. 

– Det betyr mye å få være med og glede andre mennesker, og i jula bør vi ha et ekstra stort hjerte. Ingen bør mangle noe for å ha en god jul, mener aksjonskomiteen.

Det planlegges for å få klart detaljene i forkant av årets aksjon. Foto: Kaja Reiertsen

MATESKER
Aksjon Juleglede handler inn mateskene hos Spar Storøya, og de ansatte der pakker mateskene på dugnad. 

–  Dette er den største utgiftsposten for Aksjon Juleglede, og vi er svært takknemlige for pengegaver fra bedrifter og enkeltpersoner, sier Kreÿ. 

Julaften arrangeres det middag for alle som har lyst til å feire jul sammen med andre, men som kanskje ikke har noen å feire med. Aksjonskomiteen understreker at dette er for alle som sitter alene julaften. Tidligere år har det vært mellom 20 og 25 personer som har møttes til et hyggelig måltid og en fin julefeiring. Om man har behov for transport stiller drosjene opp gratis. 

ET SLAG FOR FRIVILLIGHETEN
Arbeidet med Aksjon Juleglede er frivillige og responsen har vært bra.

[annonse]
– Vi har bare fått positiv respons på alt som har med aksjonen å gjøre. Vår opplevelse er at innbyggerne i Vågan ser på Aksjon Juleglede som en felles dugnad der mange gjerne bil delta. Det gjør arbeidet med aksjonen lett og lystbetont, mener aksjonskomiteen. 

De som ønsker å gi en pengegave til Aksjon Juleglede kan benytte kontonummer 1503.52.66043 eller Vipps til 129609. 

De som vil bidra med julegaver kan levere disse på kommunens servicetorg i første etasje på Rådhuset fra 1. november. 

 

Les mer om:

aksjon juleglede 2021