Greta Krey, Siri Bjercke, Nils Jøran Riedl og Morten Moe Foto: Trine Sivertsen

Aksjon Juleglede i gang igjen

Skrevet av Morten Moe
18.10.2019 19:00 - OPPDATERT 24.10.2019 08:38

Aksjonen inviterer også til middag på julaften. Bedrifter og privatpersoner oppfordres til å bidra.

Aksjon Juleglede ble startet opp etter et initiativ fra Dan Jimmy Johansen i 2011, og er nå et organisert samarbeid mellom Svolvær sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa og Familieenheten i Vågan kommune. Arbeidsgruppa er i full gang med å arrangeres Aksjon Juleglede for åttende gang.

MAT FOR EN BRA JUL
Siri Bjercke har vært med i arbeidsgruppa for Aksjon Juleglede siden starten. Hun har spesielt ansvar for at det kommer inn nok penger til aksjonen, slik at man kan dele ut mat og gaver til så mange som mulig.

Bjercke mener det er viktig at flest mulig får en oppmerksomhet til jul, Det er viktig å bli sett. Mateskene skal være et tilskudd til å få en hyggelig jul, med «det lille ekstra» 

PAKKER PÅ DUGNAD
Aksjon Juleglede handler mat hos Spar-butikken på Storøya, som pakker eskene på dugnad. 
– I fjor ga vi bort rundt ca. 70 matesker. Dette er den største utgiftsposten for Aksjon Juleglede, og vi er svært takknemlige for pengegaver fra bedrifter og enkeltpersoner, sier Bjercke. Bidrag kan gis via konto eller Vipps.

– Vi går også med bøsser på torget under tenninga av julegranen første søndag i advent. Julaften er det middag på musikkhuset for de som har lyst til å feire sammen med andre, men kanskje ikke har noen å være sammen med akkurat i år. Mellom 20 og 25 personer har møttes til et hyggelig måltid, noen for å treffe andre, noen for å  hjelpe til. Alle er velkommen. Det er bare å ta kontakt . Drosjene henter og bringer bare de får beskjed.

– INGEN SKAL MANGLE NOE I JULA
Utdeling av julegaver er et annet viktig tiltak i Aksjon Juleglede. Bjercke forteller at bedrifter og enkeltpersoner leverer ting de har kjøpt til servicetorget på rådhuset, som står klare til å ta imot. Gavene sorteres etter kjønn og alder, og pakkes inn av frivillige i sanitetsforeningen.
– Vi deler ut hundrevis av julegaver til store og små i hele kommunen.

Alle typer gaver er kjærkomne, men det må være nye og ubrukte ting. 
– Det betyr mye å få være med og glede andre mennesker, og i jula bør vi ha et ekstra stort hjerte. Ingen bør mangle noe for å ha en god jul, mener Siri Bjercke.

ALT FRIVILLIG
– Alt arbeidet med Aksjon juleglede er frivillig, og vi får  bare positiv respons på alle henvendelser som har med aksjonen å gjøre. Vi opplever at folk i Vågan ser på dette som en «fellesdugnad» der de gjerne vil delta. Det gjør arbeidet med aksjonen lett og lystbetont, avslutter Bjercke. 

De som vil gi julegaver til Aksjon Juleglede, kan levere disse på kommunens servicetorg (første etasje på rådhuset).
Bidrag til mateskene gis via kontonummer 1503 52 66043 eller Vipps 129609.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.