Slik ser det ut på Arkaden til nå. Her er det plass til mange flere gaver!

Aksjon Juleglede trenger flere gaver

Skrevet av Morten Moe
24.11.2019 14:00 - OPPDATERT 25.11.2019 22:39

Aksjon Juleglede deler årlig ut flere hundre julegaver som bedrifter og enkeltpersoner gir til aksjonen.

Aksjon Juleglede deler ut gaver til både barn og voksne som trenger det. I tillegg deles det ut matesker og julaften er det julemiddag. 

Greta A. Kreÿ sitter i komiteen for Aksjon Juleglede. Hun understreker at det ikke er for sent å gi. Servicetorget tar imot gaver helt fram til 2. desember, så det er fritt fram å lever gaver hele neste uke, forteller hun. I Arkaden har hun samlet de gavene som er "overliggere" fra i fjor og det som er kommet inn i år. Og det ser foreløpig tynt ut.  

GAVETIPS
– Har du noen gavetips til de som ønsker å gi?

– Vi får som regel mest til kvinner og barn. Så vi ønsker oss flere gaver til herrer. Toalettartikler er populært, sier Kreÿ.
Varme lester er også veldig populært. Særlig til menn. Det er mange menn som sitter alene som neppe strikker selv, men som trenger varme lester.

Det samles også inn penger til aksjonen for å betale for mateskene og middag. Her er det ikke for sent å gi, uansett når bidraget kommer. I fjor ga aksjonen bort rundt 80 matesker. Dette er den største utgiftsposten for Aksjon Juleglede. Bidrag til mateskene gis via kontonummer 1503 52 66043 eller Vipps 129609.

MELD PÅ TIL MIDDAG
– Vi går også med bøsser på torget under tenninga av julegranen første søndag i advent. Julaften er det middag på musikkhuset for de som har lyst til å feire sammen med andre, men kanskje ikke har noen å være sammen med akkurat i år. Mellom 20 og 25 personer har møttes til et hyggelig måltid, noen for å treffe andre, noen for å  hjelpe til. Alle er velkommen. Det er bare å ta kontakt, sier Siri Bjercke.
Som nevnt er det julemiddag 24.12. Den arrangeres i tidsrommet 15-18, og frist for påmelding er 17. desember. Her kan man henvende seg til Servicetorget på Rådhuset, 75 42 00 00, eller møte opp på torget direkte. Det kan også ringes eller sendes SMS til 922 32 948.


FAKTA AKSJON JULEGLEDE
• Aksjon Juleglede ble startet opp etter et initiativ fra Dan Jimmy Johansen i 2011, og er nå et organisert samarbeid mellom Svolvær sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa og Familieenheten i Vågan kommune.
• Arbeidsgruppa er i full gang med å arrangere Aksjon Juleglede for åttende gang.
• De som vil gi julegaver til Aksjon Juleglede, kan levere disse på kommunens servicetorg (første etasje på rådhuset).