Per Henrik Stenstrøm i aksjon under sitt humørfylte foredrag, Slik takler du idiotene på arbeidsplassen. Foto: Lars Olve Hesjedal

− Alle har minst én idiot på arbeidsplassen

Skrevet av Trine Sivertsen
10.02.2020 17:00 - OPPDATERT 11.02.2020 07:02

Per Henrik Stenstrøm kommer til Lofoten Kulturhus med sitt prisbelønte foredrag om de vanskelige kollegaene og hvordan å håndtere dem.

Etter 30 år i mediebransjen har han startet sitt eget kommunikasjonsfirma, Stenstrøm og Motstrøm. Han reiser landet rundt og holder foredrag om arbeidslivet. 

Stenstrøm er kjent som en populær foredragsholder og en av de som virkelig stråler fra scenen. Han har i mange år hatt medietrening og kurs for politikere, næringslivsledere og ulike firmaer og organisasjoner, og mottar strålende kritikk og priser for arbeidet sitt. Helgelands Blad skrev i januar 2019 at han er en fest å oppleve. 

Han har en akademisk tilnærming og viser til undersøkelser som ikke har en hyggelig konklusjon: Nemlig at to av fem misliker kollegene sine. 

Du vet de som forsurer arbeidsplassen din. De irriterende kollegene som tapper deg for krefter. Alle har minst én idiot på arbeidsplassen, men spørsmålet er om det går an å sette pris på en egoistisk surpomp? Og hvilken kollegatype er du, stilles det spørsmål om i pressemeldingen.

Foredraget presenterer moderne motivasjonsteorier som skaper bedre miljø på jobben. Om krevende kolleger. Primadonnaen, tidstyven, møteplageren, ordgyteren, gledesdreperen, bedreviteren og solstrålen. Om konfliktene som oppstår mellom medarbeidere. Om frustrasjon og brysomme forskjeller på jobben. 

Torsdag 13. februar besøker han Svolvær, og Lofoten Kulturhus kan fortelle at billettsalget er godt i gang, men håper man blir inspirert til å ta med kollegaene sine på det humoristiske foredraget.

− Gjør det til et kulturbyggende tiltak for arbeidsplassen, tipser Lofoten Kulturhus.

Per Henrik Stenstrøm er blant annet kjent som radio- og TV-programleder med erfaring fra Dagsrevyen til Se og Hør, som journalist og redaktør.

Den Volda-utdannede journalisten har vært programleder på tv og radio i en årrekke. Stenstrøm ledet i mange år P4s aktualitetsmagasin Sytten Tretti og P4s Morgensending og han var politiets hjelper da han var programleder for kriminalmagasinet Etterlyst på tv. I tillegg har han vært leder for en rekke ulike redaksjoner – både print og eter. Blant annet Vi Menn og TV2 Hjelper Deg. De siste årene har han vært programdirektør i P4. Stenstrøm har tatt AFFs Solstrand-programmet som regnes for å være Nordens beste lederutviklingsprogram. Han er samarbeidspartner med rådgivningsselskapet First House.