Foto: Per Roar Bekken/Avisa OPP

Anne Lise skal lede museene i Storvågan

Skrevet av Mari Rokkan
04.06.2019 11:11 - OPPDATERT 04.06.2019 14:02

Anne Lise Fløttum har takket ja til stillingen som avdelingsdirektør for Museum Nord avdeling Vågan.

Avdelingsdirektøren vil ha ansvar for drift og utvikling av Lofotmuseet, Lofotakvariet, Galleri Espolin og Lofoten Krigsminnemuseum. En viktig oppgave vil også være å bidra til realiseringen av SKREI – det nye kunnskaps- og opplevelsessenteret som planlegges i Storvågan. Det melder Museum Nord i en pressemelding.

– Anne Lise Fløttum (1972) er cand philol. i arkeologi (hovedfag) samt høgskolekandidat i kulturarbeid. Hun har lang erfaring med utviklingsoppgaver knyttet til kulturminner og museum. Hun har ledet ulike prosjekter, blant annet «Culture 2000» og «villreinen som verdiskaper», skrives det om den nye direktøren.

– Anne Lise har erfaring med å arbeide på tvers av ulike fagfelt; Miljødirektoratet, reisemålsselskap, museum og kulturhus. Med en mangfoldig bakgrunn innen kulturarbeid generelt museumsarbeid, reiseliv, arkeologi samt diverse kultur- og naturarvsprosjekter mener vi at Anne Lise vil tilføre Museum Nord bred kunnskap og bidra til så vel utvikling av eksisterende anlegg så vel som realiseringen av SKREI, avsluttes det. 

Fløttum arbeider i dag ved Oppdal Kulturhus KF og bor på Oppdal. Hun vil være på plass hos Museum Nord i løpet av september 2019.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.