Thomas Norvoll (Ap) leder fylkesrådet videre. Foto: NFK

Ap leder fylkesrådet

Skrevet av Marius B. Staveli
19.09.2019 11:00 - OPPDATERT 19.09.2019 17:02

Ap, Sp, KrF og Sv fortsetter samarbeidet på fylkestinget. Alliansen vil ha Kari Anne Bøkestad Andreassen som ny fylkesordfører.

Onsdag ble det nye fylkesrådet presentert av leder Tomas Norvoll (Ap). Han har med seg Svein Eggesvik (Sp), Ingelin Noresjø (KrF), Hild-Marit Olsen (Ap), Kirsti Saxi (Sv) og Bent-Joacim Bentsen (Sp). 

– Jeg er veldig fornøyd med sammensetningen av det nye fylkesrådet. Med denne gjengen i førersetet får vi de beste forutsetninger for å utforme god politikk for Nordland i tiden fremover, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll

Kirsti Saxi og Bent-Joacim Bentzen er nye ansikter i fylkesrådet. Saxi er fra Vadsø, Bentzen fra Hadsel. Saxi har ansvaret for kultur, miljø og folkehelse. Bentzen har ansvaret for samferdsel. 

Som fylkesordfører ønsker fylkesrådet seg Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp).

De fire partiene samarbeidet også i forrige periode, og det gikk ikke lang tid fra stemmene var talt opp til det var enighet om å fortsette samarbeidet inn i den nye fireårsperioden.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har begge 12 repressentanter i fylkestinget. Tredje største parti på tinget er Høyre med syv, bak de kommer FrP med tre, Sv med tre, Miljøpartiet med to samt Venstre og Kristelig folkeparti med en representant hver.

Alliansen mellom Ap, Sp, KrF og Sv sikrer derfor et stort flertall i fylkestinget. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.