Om Ap, SV og Rødt kommer til makten vil eiendomsskatten i Vågan øke, mener FrPs Espen Thorvaldsen. Foto: Morten Moe

AP, SV og Rødt vil øke eiendomsskatten

Skrevet for Redaksjonen
28.08.2019 08:00 - OPPDATERT 28.08.2019 14:42

LESERINNLEGG: Eiendomsskatten er en skatt som rammer usosialt og uavhengig av eiernes betalingsevne.

Vågan Kommune har startet med å re taksere alle eiendommer i Vågan Kommune. Med den verdiutvikling som har vært siden forrige verditaksering (10 år) så vil dette resultere i økt eiendomsskatt for alle som eier en bolig, og for alle næringsbygg. For mange vil økningen bli betydelig.

Fremskrittspartiet i Vågan har sikret at så ikke skjer. I vedtak i kommunestyret desember 2018, fikk Fremskrittspartiet flertall for følgende; «Promillesatsen i budsjettet for 2020 reduseres slik at det ikke blir økning i eiendomsskatten.» Det betyr at dersom re takseringen resulterer i økt eiendomsskatt så skal promillesatsen reduseres slik at det ikke blir økning i eiendomsskatten. H, V og Sp støttet stemte for vårt forslag.

Det gjorde ikke AP, SV og Rødt. De stemte imot dette forslaget.

Ja, vi risikerer «Bodø-tilstander» i Vågan Kommune med AP, SV og Rødt. For de som ikke har fått det med seg så har AP, SV, og Rødt gjennomført et ran i Bodøfolks pengebok. Historiene fra Bodø er blodige.

Det betyr at disse partiene gjør som de alltid har gjort, graver dypt i folks pengebok, og rettferdiggjør det med at de vil gi noe tilbake. Er det slik, nei, ingen av kommunene som har eiendomsskatt kan dokumentere at de har bedre tjenester enn kommuner som ikke har eiendomsskatt. 

Espen Thorvaldsen
1. kandidat for Vågan FrP 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.