Politiet ber folk om å være tålmodige under Arctic Race, som starter torsdag og kommer til Vågan fredag.

Arctic Race – politiets råd

Skrevet av Pressemelding
14.08.2019 10:00 - OPPDATERT 14.08.2019 14:02

− Vi gleder oss til folkefesten og oppfordrer alle til å sette seg inn i veistenginger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Bent-Are Eilertsen, stabssjef for Nordland politidistrikt

Torsdag starter sykkelløpet Arctic Race. Turen begynner i Å i Lofoten og går videre gjennom Lofoten og Vesterålen, før den søndag 19. august ender opp i Ofoten.

Politiet samarbeider tett med kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og arrangør Arctic Race of Norway med å skape en trygg ramme for arrangementet. I tillegg er Utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt hentet inn for å forsterke politiet lokalt i forbindelse med sykkelløpet.

BEVÆPNET
− Vi ønsker at dette skal bli en fin folkefest og vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, sier Eilertsen. Han forteller at politiet vil ha både synlig og usynlig sikkerhetstiltak, i tillegg kommer de til å være bevæpnet under gjennomføringen av Arctic Race.

− Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap er tjenestepersonene bevæpnet, sier stabssjefen i Nordland.

REGLER FOR DRONER
Politiet minner også om at Luftfartstilsynet har utarbeidet et regelverk som gjelder bruken av droner hvor det står at det er forbudt å fly med drone over festivaler og sportsarrangement. Les mer om regelverket her. 

Her er politiets råd til publikum:
♦ Sett deg inn i når vegene i ditt lokal området blir stengt og planlegg reisen din ut fra disse. Vegstegninger kan du les her og her.
♦ Forhold deg til skiltingen og følg anvisningene fra politiet og andre løypevakter.
♦ Møt opp i god tid.
♦ Vær tålmodig. Det blir mye folk ute i gatene disse dagene.
♦ Har du mulighet? La bilen stå.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.