Arrangerer bokbindekurs

Skrevet av Trine Sivertsen
29.10.2019 14:00 - OPPDATERT 29.10.2019 19:02

Galleri Espolin arrangerer et todagers kurs i bokbinding og har invitert inn kunstneren Rita Marhaug som instruktør!

Kurset skal gi en grunnleggende kjennskap til enkle bokbindingsteknikker, og lære elementær teknikk. Innledningsvis får deltagere en introduksjon til bokens og papirets historie, og studere noen eksempler på ulike bøker.

I løpet av kurset skal det lages to bøker, en liten håndsydd bok og en limt bok. Etter kursdagene skal deltagerne kunne binde en klassisk bok med utgangspunkt i enkle verktøy og eget materiale.

Tegningen, trykket og fotografiet har ikke alltid vært presentert i kvadratmeter store format i de store museene. De papirbaserte mediene har også andre mer intime, taktile muligheter for presentasjon. Boken som organiseringsform for bilde og tekst har lange tradisjoner, men også med et spennende potensiale for samtidige kunst- og designuttrykk. 

Kurset krever ingen spesiell forkunnskap, men det er ønskelig at man tenker gjennom hva man vil bruke teknikkene til, om det er et mer unikt objekt, mindre opplagsproduksjon eller innbinding av bokdummy.

På kurset serveres det kaffe og te, men man må ta med egen matpakke.

Det er begrenset antall plasser, men forbehold om nok deltagere. Kurset koster 800 kroner, hvor man da får alle materialer til arbeidet inkludert. Det oppfordres til å ta med egen linjal og tapetkniv om man har det.

Bindende påmelding sendes på e-post til [email protected]