Arrangerer vinterkurs for ungdom

Skrevet av Johan Tangen
24.02.2020 21:00 - OPPDATERT 25.02.2020 11:02

I samarbeid med Vågan frivilligsentral/BUA, arrangerer Northern Alpine Guides kurs for å bidra til ferdigheter og kompetanse i å ferdes trygt i fjellet og fjellterreng.

Ungdom mellom 14 og 20 år kan melde seg på kurs for å lære seg hvordan man best mulig ferdes trygt i fjellet og i fjellterreng. 4. og 5. mars stiller Northern Alpine Guides med høyt kvalifiserte guider/ledere. Kurset passer for ungdom som ønsker å utvikle ferdigheter og kompetanse i å ferdes i fjellterreng.

– Vi ser litt på hvordan vi skal ferdes trygt og hvordan vi skal overleve. Jeg tenkte at den yngre generasjonen har et litt annet forhold til fjellferdsel enn før. Noen blir dratt med fra de er små, mens noen får det kanskje ikke fra foreldrene sine. Dette er en gyllen mulighet for dem å lære litt, forteller Sjur Hauge fra Northern Alpine Guides.

FÅR LÅNE UTSTYR
Dette er et samarbeid mellom Northern Alpine Guides og BUA. For å kunne delta er det noe utstyr deltakerne må ordne. Om du ikke har fra før, så får du kanskje lånt av BUA.

– Det viktigste med dette kurset er at det er ungdom som koser seg med å være ute i snøen. Det blir mye frilek og glede. Hvis de tilegner seg litt kunnskap er det en bonus. Også er det sånn at å ferdes trygt i fjellet er en modningsprosess. Dette kurset er et lite bidrag for at de skal få mer kunnskap, så må de lære med årene, sier Hauge.

Fra før pleier Northern Alpine Guides å arrangere skredkurs. Men det er mest myntet på voksne. Tanken bak dette kurset er å gjøre noe lignende mer rettet mot ungdom.

– Vi har aldri gjort noe sånt tidligere. Jeg husker nesten ikke hvor ideen kommer fra. Et skredkurs blir kanskje ikke helt optimalt for denne gruppen og deres behov. For det er ikke naturlig at en 14-åring ferdes alene i sånt terreng.

HÅPER Å GJØRE DET IGJEN
Påmeldingsfristen er 25. februar og kurset er åpent for inntil 12 ungdommer mellom 14 og 20 år.

– Det er langt fra utenkelig at vi gjør det igjen. Vi må se hvordan det går først, også må vi ha tid og anledning, sier Hauge og legger til:

– Vi kommer til å ha en dag hvor vi ser på snøen og hvordan den fungerer. Også kommer det til å være en del som går på ren ferdsel. I tillegg vil det læres opp i forskjellige teknikker når det kommer til kameratredding og hvordan grave seg ned.

Påmelding sendes til [email protected] innen 25. februar.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.