Avlyser Jubelrevyen 2021

Skrevet av Pressemelding
04.09.2020 10:00 - OPPDATERT 04.09.2020 16:02

Svolvær Byteater besluttet å avlyse Jubelrevyen 2021, som egentlig skulle gå av stabelen i februar.

Av hensyn til smittevern ble denne beslutningen tatt etter forrige styremøte. Selv om Lofoten Kulturhus har kapasitet til å ta imot de forskjellige revylagene, blir det likevel vanskelig å overholde smittevernsreglene, både blant publikum og bak scenen.

– Det er sterkt beklagelig at vi har kommet frem til denne beslutningen. Men i dagens situasjon finner vi det ikke forsvarlig å sette opp en så stor produksjon, selv om det er flere måneder fram i tid, sier Mathias Rabben Sørslett.

Jubelrevyen samler flere revylag fra regionen, hvorav flere kommer tilreisende. Når det samles folk fra flere ulike regioner med ulik smittesituasjon blir det vanskelig å ha kontroll på en eventuell spredning.

– Her snakker vi ikke bare om publikums sikkerhet. Også bak scenen vil det være vanskelig å overholde smittevernsreglene når det samles rundt 30 utøvere på et lite område, sier Sørslett.

FOKUS MOT NESTE ÅR
Nå skal Svolvær Byteater heller rette fokus mot en fullskala revy i 2021. Kulturhuset er leid 22. oktober 2021 og byteateret går snart i gang med forberedelsene.

– Selv om jubelrevyen er avlyst ligger vi ikke på latsiden. Nå begynner vi jobben med en revy til neste år. Da vil vi ta igjen den tapte fliringa med renter, sier Sørslett.

Samtidig satser byteateret på at Jubelrevyen vil komme sterkt tilbake i 2022.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.