Dette bildet er tatt under fjorårets nyttårskonsert. Foto: Trine Sivertsen

Avlyser Nyttårskonserten

Skrevet av Morten Moe
05.01.2021 18:00 - OPPDATERT 06.01.2021 10:02

Lofoten kulturhus er ansvarlig produsent for Nyttårskonserten, som skulle gått av stabelen lørdag 17. januar med Svolvær Musikkforening som orkester og koret Soul Savvy som gjesteartist.

I de nye nasjonale råd og retningslinjer er det ikke anbefalt å gjennomføre kulturarrangement de neste to ukene, eller å samles flere mennesker for øvelser og forberedelser. Blant annet anbefaler Norges Musikkorps Forbund og Norges Korforbund at alle korps og kor ikke starter opp med innendørs aktivitet før etter 18. jan.

– I lys av denne utviklingen i koronasituasjonen ser vi oss dessverre nødt til å avlyse Nyttårskonserten 2021. Dette er en stor lokal produksjon med oppimot 60 involverte, som skulle benyttet de neste to ukene til felles øvelser, heter det i en pressemelding fra Lofoten Kulturhus.

– Frem mot 18. januar var kulturhuset booket for flere øvelser med lokale kulturutøvere, både kor, korps, musikal og revy, men nå blir salen stående tom og alle øvinger opphører fordi man ikke kan samles.

– Kulturhuset understreker imidlertid at huset ikke er stengt for publikum, det er fremdeles tillatt med 200 publikummere i fastmonterte stoler. Vi jobber nå med å endre på de få publikumsarrangementene som er berørt av smitteverntiltakene. Blant annet flyttes Russerevyen ut av januar, og vil gå av stabelen 27. februar. Alle som har kjøpt billetter til Russerevyen blir automatisk flyttet over på den nye datoen.  

– Når det gjelder Nyttårskonserten vil publikum som har kjøpt billetter på nett få pengene tilbake på konto automatisk. De som har kjøpt billetter manuelt på servicetorget eller på kontoret på kulturhuset ber vi ta kontakt med oss.

– Vi synes det er leit å starte sesongen med en beskjed om kansellering, men vi må ta myndighetenes anbefalinger på alvor, så får vi heller håpe på mer normale tilstander etter hvert, og se frem til flere gode kulturopplevelser i løpet av 2021, heter det i pressemeldingen som er signert av Brita Skare Malvik.

.