Forestillingen Skaut, med Frikar, er en av de forestillingene som nå er avlyst på kulturhuset.

Avlyser og flytter arrangement på kulturhuset

Skrevet av Morten Moe
11.03.2020 11:50 - OPPDATERT 15.03.2020 19:10

– Vi krysset av på risikoskjemaet og kom til at det var det eneste fornuftige, sier kultursjef Eva-Mette Lundahl.

– Dette gjelder alle kinovisninger og kulturforestillingene. Vi får ta på oss snekkerbuksene og gjøre forefallende arbeide, sier kulturhussjefen.

De arrangementene det gjelder i første omgang er:
SKAUT – Frikar, AVLYST
Sceneverftet: Musikalen – Aladdin, FLYTTES
Frokostkonserten til LINK, AVLYST
Nordland teater: Solaris, AVLYST
Salong i april, FLYTTES

Sceneverftets forestilling Musikalen – Aladdin blir flyttet til høsten. Billettene her blir ikke refundert automatisk, disse er gyldig også til høsten.

Salong i april flyttes også til høsten, her blir allerede solgte billetter gyldige da.

– Angående kjøpte billetter vil publikum som har kjøpt på nett får sine refundert automatisk. Publikum som har kjøpt billett over disk, bes ta kontakt med oss. Vi beklager dette på det sterkeste, men ser det som fornuftig i dagens situasjon. Vår prioritet framover er å bidra til å hindre videre smitte av koronaviruset, sier Lundahl.

SCENEVERFTET FIKK 150.000
Noe som kan oppleves som et lite plaster på såret er meldingen som kom tidligere denne uken om at Sceneverftet har fått 150.000 kroner fra Sparebankfondet.
– Vi har jo mange utgifter i forbindelse med musikalene, og vi skal jo fortsette å produsere forstillinger, sier nestleder i Sceneverftet Else Marie Westerlund.
– Pengene går med til innleie av folk til scenografi, instruksjon og ikke minst kulisser. Så det er hele tiden bruk for penger, sier Westerlund.

– Vi skulle egentlig ha en gjennomgang av Aladin denne helgen, og selv om det ikke blir slik vi hadde tenkt, så skal nok noen av de involverte kjøre den uansett. Men neste helg hadde vi forberedt en skikkelig oppkjøring til forestillingen. Den kjører vi selvsagt ikke på med, sier Westerlund.