Eva-Mette Lundahl vil gi live-konsert til folket og ser nå frem mot høsten. Foto: Trine Sivertsen

Avslutter sesongen med gratiskonsert på torget

Skrevet av Johan Tangen
24.06.2020 18:00 - OPPDATERT 25.06.2020 10:02

Fredag avslutter Lofoten Kulturhus sesongen med gratis konsert på torget.

Det har vært en spesiell vår for kulturlivet i Vågan og Norge generelt. På kulturhuset i Svolvær har de tenkt kreativt hele veien og arrangert strømmestudio med både konserter, revyer og talkshow. Nå går den spesielle sesongen mot slutten, og hva er vel bedre enn å avslutte strømmesesongen uten å strømme?

Larsen og Hov spiller gratiskonsert på torget.

Fredag spiller Larsen og Hov gratiskonsert på torget i Svolvær. Sanger Hege Sternhoff Hov og trekkspiller Rune Larsen både underviser og utøver på sine respektive instrument. Deler av stillingene deres i Vestvågøy Kulturskole er som distriktsmusiker, og derfor kan kulturhuset invitere publikum på en gratis torgkonsert på fredag.

RAR SESONG
Leder for Lofoten Kulturhus, Eva-Mette Lundahl, er veldig fornøyd med innsatsen til de ansatte ved kulturhuset og gleder seg til å endelig gi en live-konsert til folket i Vågan.

– Dette er en jazzkonsert med tradisjonell jazz. Vi gjør dette også for å markere en overgang for vår egen del, for det har vært en rar vår. Vi vil gjøre noe for folket, sier Lundahl.

– Denne våren har vi gått fra å være et live kulturhus til å bli et tv-hus. Det har vært nye måter å møte folk og markedsføre på. Vi har endret driften nesten 100 prosent. Det er utrolig dyktige folk på huset, som aldri tenker at det ikke går. Det har vært ja hele veien. Nå har vi hatt rundt 25 konserter, revyer og talkshow. Vi har prøvd å dekke det som er å dekke. Når vi ikke kan møtes fysisk må vi komme ut med ting på en annen måte.

Nå avsluttes strømmesesongen med en live-konsert og Eva-Mette Lundahl ser frem mot høsten.

– Nå går vi inn i ferien uten å helt vite hvordan høsten blir. Vi må bare følge med på pressemeldinger. Det vi vet om høstsesongen er at riksteateret sine oppsetninger og de mindre konsertene kommer til å gå uansett. Det er dette vi egentlig holder på med, vi ønsker å ha publikum rundt oss.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.