Et høydepunkt i vinterferien blir fisketur med «Anne Bro», en vaskeekte kulturskatt. Foto: Kristine G. Jacobsen Foto: Kristine G. Jacobsen

Båttur, skating, ski og basseng

Skrevet av Trine Sivertsen
23.02.2021 18:00 - OPPDATERT 24.02.2021 10:02

Det er vinterferie neste uke, og flere ungdommer kunne kanskje tenkt seg å delta på ulike aktiviteter. Ung i Vågan har mye spennende på agendaen.

Markus Wegge er ungdomsleder i Vågan kommune, og for å spre informasjon om kommunens tilbud til ungdom, er informasjonskanalen Ung i Vågan startet opp. 

Når det blir vinterferie neste uke har de planlagt en innholdsrik uke for ungdom mellom 13 og 20 år.

Mandag: Fisketur med den historiske båten «Anne Bro». Her er det maks 30 personer, så påmelding er nødvendig.

Frakteskuta ble bygget i 1911 i Kristiansund som seiljakt med en lengde på 62 fot. Opprinnelig ble seiljakta ført med tre forseil i tillegg til toppseil. Anne Bro gikk i rute mellom Svolvær og Bergen for å frakte tørrfisk sørover, og andre varer hjemover. Vågan Kystlag overtok Anne Bro i 1996, og i 2005 var «Anne Bro» klar for «vern gjennom bruk». 

Kulturskatten ble endelig ferdig restaurert og klar for turseiling i høst, og Markus Wegge forteller at dette er det arrangementet hvor de virkelig slår på stortromma av aktivitetene i vinterferien, da det er en særdeles unik mulighet å få bli med på tur med båten.

Av øvrig program er det enda flere spennende aktiviteter.

Tirsdag: Fengselsheng i Kabelvåg. Ungdommen er invitert til å tilberede fisken fra gårdagens tur på havet, til en vaskeekte skreimølje. Det vil i tillegg være åpen skateramp, hobbyverksted, perleprosjekt, brettspill og snøaktivitet med utstyr fra BUA. Fra klokken 18 vil det bli klubbstemning i rettsalen med DJ Figure Durden.

Onsdag: Aktivitetsdag på Kongstinden Alpinsenter, med både ski, brett, bål og hygge.

Torsdag: Tur til Stamsund på Lofoten Snowboard- og alpinsenter. Det blir felles transport og maks 16 deltagere, påmelding er nødvendig.

[annonse]
Fredag: «Dødsing» og bad i Svolværbassenget.

Alle aktivitetene er gratis.

Fredag blir det "dødsing" og bad i Svolværbassenget. Foto: Ung i Vågan