KOM FOR Å GI: 26 unger fra Solheim barnehage toget inn i aksjonslokalene til Aksjon Juleglede mandag formiddag. Med seg hadde de egenproduserte gavelapper, og flere fine julegaver. Foto: Karianne Steen

Barnehage overøste Aksjon Juleglede med gaver: – Ikke alle har like mye

Skrevet av Karianne Steen
10.12.2018 17:08 - OPPDATERT 11.12.2018 12:48

Aksjon Juleglede deler årlig ut flere hundre julegaver som bedrifter og enkeltpersoner gir til aksjonen. Da Våganavisa var innom aksjonslokalene på Arkaden, var 26 unger fra Solheim barnehage innom med gaver.

STORT ENGASJEMENT
Julie Martinussen forteller at det er første gang Solheim barnehage gir til Aksjon Juleglede. I utgangspunktet var avtalen at barna skulle lage til-/fra-lapper til å feste utenpå gavene. Men så fikk de lyst til å bidra med mer.
– Vi har brukt litt penger å kjøpe noen gaver, sier Martinussen, og viser oss små tursekker, hjemmestrikkede votter, et lite arsenal med grillpinner, og en god dunge med Twist-poser, i tillegg til en velfylt pose med forseggjorte små gavelapper med perlepynt.

GIVERGLEDE: Julie Martinussen (t.v.) og ungene fra Solheim barnehage viser fram alt det fine de hadde med til Aksjon Juleglede. Greta A. Kreÿ fra komiteen (bak) er overveldet over givergleden. Foto: Karianne Steen

Martinussen forteller at engasjementet blant barna har vært stort.
– Vi har snakket med dem om at ikke alle har så mye. Og ungene har gledet seg til å gi noe, sier hun, og tror ikke det blir siste gangen Solheim barnehage vil gi til Aksjon Juleglede.

IKKE FOR SENT Å BIDRA
Greta A. Kreÿ sitter i komiteen for Aksjon Juleglede. Hun er overveldet over bidraget fra Solheim barnehage, og vet ikke helt hva hun skal si.
– De fikk beskjed om å ta med gavelapper. Og så har de med masse gaver også, sier Kreÿ, og kikker over bordet med gaver fra barnehagen.
– Dette er kjempemessig, og vi er veldig takknemlige, sier Kreÿ, som forteller at hjelpere fra Svolvær sanitetsforening starter gaveinnpakkingen denne uka.

– Men det er ikke for sent å gi. Servicetorget tar imot gaver ut denne uka, forteller hun, og viser oss åtte bæreposer med gaver som hun nettopp har vært og hentet på rådhuset.

– Har du noen gavetips til dem som ønsker å gi?
– Vi får som regel mest til kvinner og barn. Så vi ønsker oss flere gaver til herrer. Toalettartikler er populært, sier Kreÿ.

FAKTA AKSJON JULEGLEDE:
Aksjon Juleglede ble startet opp etter et initiativ fra Dan Jimmy Johansen i 2011, og er nå et organisert samarbeid mellom Svolvær sanitetsforening, Kirken i Vågan, Våganavisa og Familieenheten i Vågan kommune. Arbeidsgruppa er i full gang med å arrangere Aksjon Juleglede for sjuende gang.
De som vil gi julegaver til Aksjon Juleglede, kan levere disse på kommunens servicetorg (første etasje på rådhuset). Bidrag til mateskene gis via kontonummer 1503 52 66043 eller Vipps 129609.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.