Batterijakten 2019 er i gang!

Skrevet av Morten Moe
11.03.2019 07:11 - OPPDATERT 11.03.2019 14:02

Mandag 11. mars går startskuddet for Batterijakten 2019, Norges største miljødugnad for barn! I løpet av tre uker skal over 14.000 fjerdeklassinger over hele Norge kjempe om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinning.

Målet med konkurransen er å gjenvinne så mange batterier som mulig, og i løpet av syv år har Batterijakten blitt en viktig katalysator for miljøengasjement hos barn.

Stian Sandø er ny jakt-leder
Tidligere Newton-programleder, Stian Sandø, leder årets jaktlag og skal engasjere og motivere årets fjerdeklassinger i jakten på brukte batterier.

- Det er kjempe viktig at vi tar vare på jordkloden! Barn har rett til å leve i et miljø som er tatt godt vare på. Derfor er det viktig at vi har kampanjer som Batterijakten for at barn og voksne kan lære å ta bedre vare på miljøet, og skape en god fremtid for seg selv og kloden, sier Sandø energisk.

Tonnevis med batterier
Siden Batterijakten gikk av stabelen for første gang i 2013 har gjenvinningsgraden på batterier steget fra 33% til 80%, i takt med økende oppslutning rundt konkurransen. De siste årene har landets fjerdeklassinger samlet inn mellom 5-10% av alle husholdningsbatterier som blir gjenvunnet i Norge på et år.

- Jeg synes det er topp at det er samlet inn så mange batterier. Da skåner vi naturen for de farlige stoffene inni batteriene og vi gjenvinner stoffer som kloden snart er tom for, sier Miljøagent-ambassadør Emil Bals Walberg (10).

Miljødugnad
Gjennom tre uker vil de ivrige og engasjerte fjerdeklassingene legger stor innsats i jakten på brukte batterier, både ved å samle batterier alene og i fellesskap med klassen. 

- Det er et stort engasjement blant barn, foreldre og lærere. Vi ser en tydelig positiv trend der barn har en viktig stemme i miljødebatten. Gjennom kampanjer som Batterijakten bidrar barna med å ta vare på jorden vår ved å gjenvinne batterier, sier Vestgren Pettersen.

Alle er miljøvinnere
Hovedpremien til klassen som vinner Batterijakten 2019, er en sjekk på hele 30.000 kroner, som skal gå til miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.