Arkivfoto.

Bevæpnet politi også i Vågan

Skrevet av Mari Rokkan
15.05.2019 12:00 - OPPDATERT 15.05.2019 18:02

Politiet over hele landet skal bære våpen 17. mai. Politimesteren i Nordland har bestemt at også Vågan-politiet skal bevæpnes på nasjonaldagen.

I alle de store byene skal politiet være bevæpnet på nasjonaldagen. Det har politidriektoratet bestemt. I mindre byer og tettsteder er det opp til politimesteren å vurdere om det skal være væpnet politi, og politimesteren i Nordland har nå bestemt at også Svolvær vil ha bevæpnet politi på jobb 17. mai. Det samme gjelder Leknes. 

Sikkerhets- og beredskapstiltaket som i fjor ble gjennomført i Oslo, skal nå gjelde for hele landet. Politidirektoratet baserer seg på den generelle trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste, som ikke har noen konkrete opplysninger knyttet til 17. mai.

– Politifolk på bakken skal være klare til å reagere umiddelbart hvis det skulle komme et terrorangrep mot større arrangementer og folkeansamlinger under feiringen av nasjonaldagen, understreker politidirektør Benedicte Bjørnland overfor NTB. 

FÅ REAKSJONER
Norsk politi har de siste årene hatt generell bevæpning i tidsbegrensede perioder. Samtidig har debatten rast om politiet bør få en varig, generell bevæpning. Også innad i politiet er det delte meninger om bevæpning.

– Det finnes et delt syn på dette, men når vi har fått beskjed om å bevæpne oss, så gjør vi det, sier Ketil Finstad Steira, politisjef ved Svolvær politistasjon.

– Tror du bevæpningen vil vekke reaksjoner hos publikum på festdagen?

– Nei, egentlig ikke. Vi fikk ikke mange reaksjonene under den generelle bevæpningen sist, så jeg tror ikke vi så mange vil reagere på det nå, sier Steira.

– Som tidligere vil våpenet bæres på låret, og er derfor ikke spesielt synlig for folk, understreker han. 

 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.