Birri spiller på hjemmebane

Skrevet av Trine Sivertsen
05.11.2019 14:00 - OPPDATERT 05.11.2019 20:02

25. oktober slapp BIRRI, eller Brita Skare Malvik som hun egentlig heter, debutalbumet sitt. Lørdag 9. november er hun endelig klar til å spille på hjemmebane på Lofoten Kulturhus i Svolvær.

Hun har spilt både i Oslo, Bodø og Tromsø, hatt radiodebut på NRK Nordland, og blitt plassert på en solid fjerdeplass på Avisa Nordlands oversikt over de beste utgivelsene i Nordland akkurat nå.

Lørdag 9. november er hun endelig klar til å spille på hjemmebane på Lofoten Kulturhus i Svolvær, og da sparer hun ikke på kruttet. Hele 20 mennesker skal være på scenen gjennom konserten.

− Det er spesielt med konserten på hjemmebane. Dette blir den største produksjonen jeg har gjort, og det blir ekstra eksklusivt for Lofot-publikummet. Stort band, stort kor, i storsalen. Det blir storslått, fortalte BIRRI når hun inviterte på en eksklusiv forhåndslytting av albumet like før det kom ut.

SPENNENDE SETTING
Selv om hun ikke selv plasserer seg i én sjanger, og man kan nevne både americana, rock, gospel, folk, pop og country. Det som er svært tydelig er at BIRRI inspireres av 60- og 70-tallsrocken hun vokste opp med på Sunndalsøra, og lager et vintage preg på musikken. Det er den musikken som ligger hjertet hennes nærmest, har hun tidligere uttalt.

Albumet er satt sammen av varierte sanger som viser kontrastene i livet, på godt og vondt, og flere av låtene har BIRRI hatt med seg i mange år, og vokst med henne i forkant av hennes debut-utgivelse. Avisa Nordland skriver at selv om Birri nettopp har gitt verden sitt debutalbum, høres det ut som om hun har sunget og gitt ut musikk i en årrekke.

Hun har hatt solide opptredener på hjemmebane før debutalbumet kom ut, både på Trevarefabrikken i Henningsvær, på Høllafæst og Årsteinøya, men nå har hun lovet både storband, korister og noen flere overraskelser under sin opptreden på Lofoten Kulturhus - og det blir spennende å oppleve artisten i en slik setting.

HVEM: BIRRI, Releasekonsert
HVOR: Lofoten Kulturhus, Svolvær
NÅR: Lørdag 9. november klokken 20.00