Kristine Andreassen og Lasse Bjørback overtar Helge Normanns anlegg i Vågan. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media

Bjørback overtar Helge Normanns turistanlegg

Skrevet av Pressemelding
07.06.2019 15:32 - OPPDATERT 07.06.2019 18:02

Bjørback-Gruppen overtar driften av fire reiselivsanlegg i Svolvær og Kabelvåg fra Helge Normann.

Fra 1. juni ble engasjementet innenfor overnatting i Lofoten utvidet for Bjørback. Da overtok Bjørback-Gruppen hotellet i Marinepollen i Svolvær, samt tre overnattingssteder i Kabelvåg: Sandvika Camping, Statsbuene og Tyskhella.

– Det siste året har vært veldig hektisk med etableringen av Du Verden i Tromsø og overtakelse av Henningsvær Rorbuer fra årsskiftet, i tillegg til å opprettholde ordinær drift. Vi har hatt forespørsler om å starte opp nye serveringssteder, men har måttet si nei ut fra kapasitet. Da Helge kom med forespørselen om å ta over overnattingsbedriftene, var det en annen sak, da samtlige var i drift. Det er forskjell på å ta over noe som er innarbeidet, og å skape noe helt nytt, sier Lasse Bjørback.

KOMPLETT SPEKTER
Med overtakelsen av Helge Normanns reiselivsanlegg i Svolvær og Kabelvåg, kan Bjørback-gruppen tilby et komplett spekter av overnatting til alle målgrupper som vil oppleve Lofoten.
– Vi har nå et tilbud til backpackere som telter eller fortrekker vandrerhjem, vi har camping i hytter eller campingvogn, hotell, autentiske rorbuer, luksuriøse rorbuer, rorbuleiligheter og residensen på Svinøya som kan leies med butler og lokalt vertskap for dem ønsker det, sier Kristine Andreassen.

Hotellet i Marinepollen blir å hete Fast Hotel Marina. De elektroniske dørlåsene, som gjør at gjestene går rett på rommet uten kø og innsjekk ved ankomst, installeres på «nyhotellet» de nærmeste dagene.
– Vi opplever at gjestene setter pris på fleksibiliteten som ligger i Fast Hotel-konseptet. De slipper inn- og utsjekk. Koden aktiveres og sendes på mobil, og gjestene går rett på rommet når de kommer.  Frokosten serveres på romdøra i en kjølebag. Vi ser at mange turister velger å ta frokostbagen med seg, og nyte frokosten ute i det fri i stedet for inne på hotellene, sier samboerparet som driver både restaurant og overnatting i nord.

– HAR SYSTEMENE
Helge Normann tok valget om å overlate driften av sine anlegg på terskelen til årets turistsesong, og kontaktet Lasse Bjørback direkte.

– Jeg vet ingen andre som kunne tatt over noe slikt så raskt. De har systemene, folk i nøkkelposisjoner og den rette driven. For meg er dette veldig riktig. Jeg var rett og slett ikke klar til å starte en ny runde med å ta imot og lære opp nye ansatte. Samtidig vil jeg takke alle ansatte, samarbeidspartnere og ikke minst gjester – mange av dem gjengangere, år etter år, sier Helge Normann som bistår de nye driverne i oppstarten.

Paret Andreassen/Bjørback er ikke fremmed for ytterligere vekst.
– Det er ikke et mål i seg selv å vokse for å vokse. De må føles rett og passe inn i den øvrige driften. Henvendelsen fra Helge Normann var en mulighet til å bli en totalleverandør med alle spektrene av overnatting langs aksen Svolvær–Kabelvåg–Henningsvær. Det var en mulighet vi ville benytte oss av, men vi har sagt nei til andre. Det utelukker på ingen måte nye satsinger. Vi har jo lyst å bringe Fast Hotels-konseptet til nye byer, sier Lasse Bjørback. 

Bjørback-gruppen
Eies og drives av samboerparet Kristine Andreassen og Lasse Bjørback.
Gjennom Bjørback-Gruppen er de eneeiere i Du Verden Svolvær, Du Verden Tromsø, Skrovabrygga og Peppes Pizza i Svolvær, samt majoritetseiere i Fast Hotels. Hotellkjeden har to «digitale hoteller» i Svolvær, Henningsvær Rorbuer og Rorbuanlegget Svolvær Havn.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.