Kong Øysteins musikanter: : Ida Pollan Thowsen spiller fløyte, Johan-Magnus Elvemo obo og engelsk horn, Jarle Benjaminsen klarinett og Bjørner Bodøgaard Christensen fagott.

Blåsekvartett til Kabelvågmarkedet

Skrevet av Pressemelding
20.06.2019 08:00 - OPPDATERT 20.06.2019 12:02

For tiende gang spiller Kong Øysteins Musikanter konsert i Galleri lille Kabelvåg under Kabelvågmarkedet.

− Besetningen har vært litt ulik fra gang til gang i disse årene. Vi startet som Kong Øysteins trio, men valgte i fjor å kalle oss Kong Øysteins Musikanter fordi dette gir oss fleksibilitet. I år består kvartetten av følgende musikere: Ida Pollan Thowsen spiller fløyte, Johan-Magnus Elvemo obo og engelsk horn, Jarle Benjaminsen klarinett og Bjørner Bodøgaard Christensen fagott, heter det i en pressemelding fra musikantene.

BASERT I ZAGREB
− Bjørner bor for tiden i Zagreb og spiller fagott hos professor Zarko Perisic ved musikkakademiet i byen. Johan-Magnus spiller obo hos professor Dario Goldic. Kvartetten har vært samlet til fire dagers samspill i Zagreb, hvor samtlige har fått individuell undervisning ved Akademiet og samtidig veiledning av de to nevnte professorene i kammer samspill. Samtlige finansierer sine aktiviteter selv.

− Blåsekvartetten holder kun en konsert i året, på Kabelvågmarkedet. Musikerne bor for tiden i Oslo, Trondheim, Kabelvåg og Zagreb og møtes for å spille denne konserten. Som før er programmet variert, med musikk av både kjente og mindre kjente komponister og arrangører. I år spiller kvartetten blant annet verker av Debussy, Weber, Holst, Telemann, Strauss og Skrjabin.

UTVIDET I 2020
− Til Kabelvågmarkedet i 2020 planlegger vi besøk av våre profesjonelle musikkvenner fra Zagreb. Zagreb Wind Trio har 50-årsjubileum i år. Vi arbeider med å få til finansiering slik at de sammen med oss kan sette en ekstra spiss på det kulturelle tilbudet under Kabelvågmarkedet neste år. Også i år holder vi billettprisene nede fordi vi ser på dette som vårt bidrag under markedet.

− Som alltid stiller Thor Erdahl og Inger Anne Nyaas Galleri lille Kabelvåg til disposisjon for denne konserten. Galleriet er et utmerket konsertlokale for kammermusikk og vi ser frem til også i år å få bidra til publikum i Kabelvåg. Publikum får både konsert og kunstutstilling for billettpengene. Vi setter stor pris på at konserten også i år støttes av Kabelvåg Innbyggerforening, heter det i pressemeldingen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.