Rødt vil gå imot at egnede boliger i pressområdene i kommunen omgjøres til annet enn boliger, skriver Gunnar Aarstein i dette innlegget.

Boligpolitikk i Vågan

Skrevet for Redaksjonen
13.08.2019 08:00 - OPPDATERT 13.08.2019 14:02

LESERINNLEGG: Svar til Jorun Larsen:

Rødt vil gå imot at egnede boliger i pressområdene i kommunen omgjøres til annet enn boliger. I det meste av kommunen, og særlig i Svolvær, Kabelvåg og Henningsvær,  er det mangel på boliger til innbyggerne, derav prispresset. Samtidig leies en betydelig andel av boligmassen ut til turister. Det gir mer penger til huseierne.

Rødt vil også beholde den ordninga som gjelder i distriktene for omgjøring av boliger til hytter, at tillatelse til omgjøring må gis av folkevalgte, etter uttalelse fra lokalsamfunnet.

Rødt mener at folkeflertallet, gjennom valg til kommunestyret, skal styre utviklinga, inkludert boligpolitikken i kommunen. Skal ei bygning, privat eller kommunal, endre bruk, må derfor endringa godkjennes av de folkevalgte. 

Rødt prioriterer innbyggere foran utbyggere og turister. Vi vil ha boliger til priser vanlig folk kan betale. Her skiller vi oss fra de liberale partiene, H, V og FrP, som vil la de med størst bankkonto styre, i dette tilfellet få kjøpe opp hus for å gjøre seg rik på utleie til turister, med påfølgende prispress i boligmarkedet. 

Får vi ikke kontroll med dette, hjelper det innbyggerne lite at kommunen klargjør nye boligtomter.

Gunnar Aarstein
Rødt Vågan

Se Jorun Larsens innlegg under:

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.