Elevene ved VIO skole Hussein Al Masri, Khalid Al Safadi, Hodan Mohamed, abd Hammemi og Laila Hamsi skal være bøssebærere under årets TV-aksjon. Her sammen med lærer Vibeke Birkeland Johansen t.v. Foto: Kaja Reiertsen

Bøssebærere for første gang: – Viktig å støtte saken og hjelpe andre

Flere av elevene ved VIO Skole i Svolvær skal være bøssebærere under årets TV-aksjon. De mener det er viktig å støtte en god sak, og hjelpe andre. Aksjonskomiteen for TV-aksjonen i Vågan forteller at de trenger flere bøssebærere, og håper flere melder seg til å bli med på årets viktigste søndagstur.

En av elevene fra VIO skole som skal være bøssebærer på søndag er nitten år gamle Safiyo Mohamed Mohamud. Hun har vært i Norge i ett år og ni måneder, og det er første gang hun er bøssebærer. På spørsmål om hvorfor hun vil være bøssebærer under årets TV-aksjon er hun klar i talen. 

– Jeg mener det er viktig å hjelpe slik at barn ikke blir brud. Jeg vil vise min støtte til en viktig sak. Jeg kjenner ingen som har vært barnebrud, men jeg vet at det skjer i hjemlandet mitt. Jeg vet hvilke problemer det fører til at barn blir giftet bort. forteller hun. 

Safiyo bor i Svolvær, og hun har allerede fått vite ruten hun skal gå under årets viktigste søndagstur. 

– Det er første gang jeg er bøssebærer. Vi har fått vite at vi skal gå i Svolvær på søndag, og vi har fått kart.                                                                                                                                                                              

ENGASJERER ELEVENE 
Lærer ved VIO skole, og medlem i aksjonskomiteen for TV-aksjonen i Vågan, Vibeke Birkeland Johansen, er stolt over at elevene stiller opp. Hun forteller også at temaet for årets TV-aksjon er noe som engasjerer mange av elevene.  

– Jeg er veldig stolt av elevene på VIO skole som har sagt ja til å stille som bøssebærere på TV-aksjonen på søndag. Dette er en god anledning for dem til å delta i en dugnad med lange tradisjoner i Norge, sier Birkeland Johansen.

– Temaet for årets TV-aksjon engasjerer også elevene veldig. At jenter må gifte seg tidlig og går glipp av barndom, skole, utdanning og jobb, er et problem mange kjenner fra sine hjemland, forteller hun. 

– Det er flott at elevene på denne måten viser sin solidaritet, og bidrar til at noen av verdens jenter får en bedre framtid, mener hun. 

Les mer om:

VIO Skole