Foto: Morten Moe

8 år gammel gutt kritisk skadd

Skrevet av Mari Rokkan
04.12.2018 23:28 - OPPDATERT 05.12.2018 14:53

Tirsdag kveld brøt det ut brann i en bolig med flere boenheter i Svolvær.

Ved 23-tiden tirsdag brøt det ut brann i en bolig i Svolvær sentrum. Boligen har to boenheter og ligger i Løkthaugveien i nærheten av Våganhallen.

Klokka 00.30 meldte Nordland politidistrikt på Twitter at nødetatene har kontroll på brannen, og at det ikke lenger er spredningsfare. De åtte beboerne skal være gjort rede for.

Tre personer ble fraktet til legevakt med brannskader, hvorav en av dem er alvorlig skadd. 

– To mindreårige brødre har fått brannskader. Tilstanden til en av dem er alvorlig. I tillegg er en mann fra naboenheten også skadd, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NTB.

Den alvorlig skadde gutten er 8 år gammel og ble fløyet til Haukland sykehus. I en pressemelding onsdags morgen opplyser sykehuset at gutten er kritisk skadd.

- FORFERDELIG TRIST
Åtte personer er nå hjemløse etter brannen. Rådmann Tommy Stensvik forteller til NRK at kommunen har skaffet ta over hodet til familiene.

– Det hele er helt forferdelig trist. En ting er materielle skader, men her er det personskader i tillegg. Senere i dag skal vi ha et møte med kriseledelsen i kommunen for å se om det er ytterligere behov for bistand, sier Stensvik.

Han bekrefter at familien var asylsøkere og at de to rammede familiene har bodd i Vågan i henholdsvis to og tre år.

Kommunen har også hatt et møte med familien til 8-åringen som mottar behandling ved Haukland for å kunne støtte dem i den vanskelige situasjonen.

Rådmannen opplyser videre at alle som måtte ha behov for hjelp etter brannen  kan kontakte kommunen på telefon: 75 42 00 00.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.