Brillebjørn på ferie har premiere denne uken.

Brillefin premiere

Skrevet av Morten Moe
10.10.2019 19:00 - OPPDATERT 11.10.2019 11:02

UKENS KINOFILMER: Brillebjørn på ferie

Brillebjørn og Julian drar på ferie, men det Julian ønsker seg mest av alt er en jevnaldrende lekekamerat. Kan grønne vafler eller fantasimagi hjelpe Julian å få en venn?

I filmen "Brillebjørn på ferie" møter vi Julian på fire år som skal på en liten ferie sammen med familien og sin gode venn og hjelper Brillebjørn. Brillebjørn er en kosebamse som blir levende sammen med små barn og som kan hjelpe barna å overvinne hindringer ved bruk av fantasimagi som han klapper frem.

Ta med de minste på kino i selskap med snille og gode Brillebjørn, hvor det både blir dans og fantasimagi!

Aldersgrense: Alle
Regissør: Norge
Produksjonsår: 2019
Lengde: 1 t 6 min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm

Gemini Man (2D)

En utbrent, eldre leiemorder må forsøke å holde seg i live når han plutselig jaktes på av en yngre klone av seg selv, som kan forutse hans minste bevegelser.

Skuespillere: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen
Aldersgrense: 12 år
Regissør: Ang Lee
Produksjonsår: 2019
Lengde: 1 t 56 min
Land: USA
Sjanger: Action

Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant

Den livsfarlige jungelfyrsten Maga Kahn og den onde dronning Sirikit har endelig fått tak i den magiske diamant. Ryktet sier at den kan oppfylle ønsker ved fullmåne. Maga Kahn drømmer om å kunne tåle sol slik at han fritt kan bevege seg ut av den mørke jungelen, men innen måneskinnet kommer blir diamanten stjålet av guttungen Marco. En rasende Maga Kahn sender alle sine apesoldater ut i jungelen for å jakte på guttungen. Den magiske diamant må tilbake, koste hva det koste vil! Samtidig har Pinky slått seg til ro i Kjuttaviga og lever bekymringsløse dager, mens Sunniva kjeder seg og drømmer om eventyr. Eventyret kommer fra uventet hold når Kaptein Sabeltann og hans mest betrodde menn plutselig dukker opp. Snart befinner Pinky og Sunniva seg om bord på Den Sorte Dame i et vanvittig kappløp for å finne den magiske diamant.

Bak filmen står animasjonsstudioet Qvisten Animation, som ga deg Dyrene i Hakkebakkeskogen, KuToppen og Flåklypa-trilogien. For å ta historien om den magiske diamant til lerretet har regissørene Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune fått med seg noen av verdens beste karaktertegnere og animatører på laget.

Skuespillere: Kyrre Sydness, Siri Skjeggedal, Leonard Eike, Tobias Santelmann, Jan Martin Johansen, Trond Fausa Aurvåg, Jonas Urstad, Kristoffer Olsen, Bartek Kaminski, Charlotte Frogner, Jon Øigarden, Ida Eike, Laila Goody, Niklas Gundersen
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Norge
Produksjonsår: 2019
Manus: Karsten Fullu
Lengde: 1 t 21 min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm, Familiefilm

Joker

En mislykket stand-up komiker blir sinnssyk og ender opp som en psykopatisk morder.

Regissør Todd Phillips (The Hangover) har skapt en original, frittstående historie som ikke er sett på det store lerretet før.
Phillips’ tolkning av Arthur Fleck, vakkert portrettert av Joaquin Phoenix, er av en mann som kjemper for å finne veien i Gothams oppsprukket samfunn. Han jobber som klovn om dagen, og stand-up-komiker om natten... men spøken er alltid på hans bekostning.
Fanget i en eksistens mellom apati og grusomhet, tar Arthur en beslutning som fører til en kjedereaksjon av eskalerende hendelser i denne karakterstudien av «The Joker».

Skuespillere :Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Todd Phillips
Produksjonsår: 2019
Lengde: 2 t 1 min
Land: USA

Wild Rose

Rose-Lynn Harlan har en frynsete fortid og en fabelaktig stemme. Selv om hun er født og oppvokst i Glasgow, har hun alltid identifisert seg med de amerikanske countrystjernene. Hennes store drøm er å flytte til Nashville og få sitt store gjennombrudd blant likesinnede, men drømmen virker fjern når man bor i Skottland, er alenemamma til to små og arbeider som hushjelp.

Skuespillere: Julie Walters, Jessie Buckley, Sophie Okonedo, Craig Parkinson
Aldersgrense: 9 år
Regissør: Tom Harper
Produksjonsår: 2019
Premiere: 11.10.2019
Manus: Nicole Taylor
Lengde: 1 t 40 min
Land: England
Sjanger: Drama/Musikkfilm
Sjanger: Thriller

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.