Fjerdeklassingene Sigrid, Leonora, Nikola og Tuva ved Svolvær skole øver til Papa Panov. Foto: Kaja Reiertsen

Bruker aktivitetsuka til å øve på den tradisjonsrike forestillingen

Ida, Leonora, Leonard, Filip, Nikola og Tuva går i fjerdeklasse ved Svolvær skole, og i aktivitetsuka bruker de tiden på å øve til den tradisjonsrike forestillingen Papa Panov.

I en årrekke har forestillingen vært en fast tradisjon for fjerdeklassingene ved skolen, og for at forestillingen skal gå på skinner øves det i disse dager for den store gullmedaljen i basen til fjerdeklassingene ved Svolvær skole.

Elevene syntes øvingen både er gøy og slitsom.

– Det er litt slitsomt til tider, men når man lærer seg sangtekstene og får ting til så blir man veldig stolt av seg selv. Det er også litt vanskelig å synge med bare melodi i bakgrunn, men heldigvis er det lærere som dirigerer så vi vet når vi skal synge, forteller Ida. 

F.v. Nikola, Tuva, Leonora, Ida, Leonard og Filip. Foto: Kaja Reiertsen

– Man må huske ganske mange replikker, og det blir man litt sliten av. Det er også litt stress å må gå av scena for å skifte i mellom sangene, men det er veldig fint å kunne glede seg til forestillingen vi skal ha 24, november, sier Leonora. 

– Noe som er litt dårlig er at vi som er engler går glipp av en sang siden vi må skifte til englekostymet og fikse lysene, man kan bli litt stresset av det men Monica er flink til å hjelpe oss, sier Tuva. 

Foto: Kaja Reiertsen

Foto: Kaja Reiertsen

Foto: Kaja Reiertsen

[annonse]
STØTTER HVERANDRE OG HAR DET GØY SAMMEN 
Fjerdeklassingene startet med øvingen for en god stund siden, og da var det sangtekstene som først ble innøvd. Deretter har de jobbet med replikkene til de ulike rollene, og flere av elevene som skal synge solo kjenner at hjertet dunker litt ekstra når tanken om at de skal synge framfor et stort publikum streifer. Elevene trekker fram positive ting med å få delta på den tradisjonsrike forestillingen. 

– Det beste med Papa Panov er at vi får lov til å ha det gøy og gjøre noe fint som handler om jul, mener Tuva. 

– Det er fint å slippe vanlig skole, sier Nikola. 

– Det som er veldig bra er at vi kan støtte hverandre om noen gjør feil. For eksempel om en venn sier et ord feil i sin replikk så blir man kanskje litt lei seg, da kan den andre vennen fortelle at det går bra og at dette klarer du, forteller Leonora. 

Det er en ting de alle sammen er enig i. 

– Det er mye bedre å få lov til å øve til Papa Panov enn å ha vanlig skole siden det er veldig gøy. Det er også en god følelse når man får ting til, og vi gleder oss masse til å holde forestillingen i kulturhuset, avslutter de. 

Foto: Kaja Reiertsen

Foto: Kaja Reiertsen

Foto: Kaja Reiertsen

 

 

 

Les mer om:

Svolvær skole