Brutt bestilling

LEDER: Før helgen åpnet den nye ungdomsklubben i Svolvær. Etter oppussing av ungdommen selv og barne- og ungdomsarbeiderne, er det et flott lokale som nå står klart til å bli brukt.

Men - og det er et stort men. Lokalet kommer til å stå tomt store deler av uken. Når den nå åpner, er det bare to dager i uken.

Bestillingen fra kommunestyret da man vedtok å klargjøre lokalet var at det skal være åpent de fleste hverdager og noen helger. Men med den kapasiteten man har nå, er man ikke i nærheten av å få dette til. De to barne- og ungdomsarbeiderne jobber i halvdags stillinger, og da kan man ikke forvente mer åpent enn det som blir realiteten framover.

Da er alternativene enkle. Enten må foreldre inn, som det har vært på Arbeidern i Kabelvåg, eller politikerne må bevilge mer penger til flere barne- og ungdomsarbeidere eller større stillinger til de som allerede er der.

Det skal sitte langt inne, når man ser på hvor trang økonomien til Vågan har blitt. Vi er stygt redd for at man ikke kan forvente noen større satsinger på ungdommen i den nærmeste framtiden om man ser bort fra de som allerede er planlagt.

-

Valget mandag ble en øvelse i forventninger og innfrielse av disse. De aller fleste så hvor det bar hen, og riktig nok; selv om det skal forhandles om plasser og posisjoner, er det Jonas Gahr Støre som har begge hendene godt plantet på rattet.

For ordfører Frank Johnsen her i Vågan, må det være godt å se at Senterpartiet fikk god uttelling på Stortinget. Selv om man aldri nådde opp til prognosene i vinter, økte oppslutningen markant og man er nå i en sterk posisjon til å forhandle om taburetter i en ny regjering.

For miljøbevegelsen ble årets valg en realitetsorientering. Mange hadde trodd at MDG skulle komme over sperregrensa og bli en stor aktør i det nye Stortinget, men den gang ei. Likevel; med tre representanter inne vil de være et uromoment og en korreksjon for de mer etablerte partiene.

[annonse]
Det samme kan man kanskje si om KrF, som heller ikke klarte fire prosent-grensene. Kanskje har tiden løpt fra disse særinteresse-partiene?
Det må uansett være bittert å falle fra regjeringsmakt med mer enn halvert deltagelse i Stortinget som en ekstra bitter pille å svelge.

Her i Nordland gjorde AP et svært godt valg. De kan nå sende tre politikere til Oslo på bekostning av FrP, som sitter igjen med én enslig representant.