Byr på premierer og gjensyn

Skrevet av Mari Rokkan
31.10.2018 11:31 - OPPDATERT 31.10.2018 17:00

Lørdag 3. november er det tradisjonen tro duket for Den Store Kinodagen ved Svolvær filmteater.

– Som alltid er det da halv pris på billettene denne dagen - 35 og 50 kroner for henholdsvis barn og voksne på de to første filmene, og 50/60 kroner for de fem neste filmene, forteller Even Jacobsen ved kinoen. 


FOR DE MINSTE FØRST
Svolvær filmteater viser hele sju filmer i anledning kinodagen, og den aller første går allerede klokken 08.30.

– Vi starter dagen med en førpremiere: animasjonsfilmen «Grinchen», fra folkene bak «Grusomme Meg»-filmene, og vi håper og tror denne vil skape en herlig førjulsstemning for hele familien, sier Jacobsen.

Neste film ut er Disneys «Nøtteknekkeren og De fire Kongerikene» klokken 11. En film som beskrives som full av magi og spenning. Denne filmen har 9 års aldersgrense.

– Denne er regissert av ingen ringere enn svenske Lasse Hallström, mannen bak klassikere som «Mitt liv som hund» og «Hva er det med Gilbert Grape», opplyser Jacobsen.

NORSKE GJENSYN
Klokken 13.30 kan de fra 12 år og oppover glede seg over action på lerretet. Film nummer tre er nemlig Marvels «Venom», som beskrives som en actionfylt opplevelse med overraskende mye svart humor. 

– Film nummer fire i rekken er den norske dokumentaren «For vi er gutta», som handler om Prepple Houmbs (Dum Dum Boys) mannskor som har fokus på å drikke øl, preike skit... og synge, såklart. Deres opp- og nedturer kan følges av alle fra klokken 16.15, sier Jacobsen. 

Film nummer fem er også norsk, nemlig «Skjelvet».

– Dette er oppfølgeren til «Bølgen», og denne gangen er det hovedstaden som får gjennomgå, sier Jacobsen om filmen som har fått 15 års aldersgrense.


AVSLUTTER MED SKREKK
Dagens nest siste film er det biografiske musikkdramaet «Bohemian Rapsody», klokken 21.

– Denne handler om kanskje en av tidenes råeste vokalist, Freddie Mercury og hans legendariske band Queen. Den gleder vi oss veldig til, sier Jacobsen, som også kjører film etter midnatt - til kinodagspris.

– Når klokken passerer midnatt, passer vel få andre filmer enn «Halloween»… Michael Myers er tilbake igjen - 40 år etter den første klassikeren. Vil Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) endelig få has på den ansiktsløse psykopaten? Det vil spørsmålet gelder vi oss til å få svar på, avslutter Jacobsen, som håper mange finner veien til Svolvær filmteater også denne helgen. 

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.