Foto: Trine Sivertsen

Dårlig vær er ingen hindring!

Skrevet av Trine Sivertsen
22.06.2019 22:00 - OPPDATERT 23.06.2019 20:02

Tåke i fjellene og regnfall, det må mer til for å sette en demper på stemningen på Under Strøna, Midnattssolveiens egen festival.

- Det er i det minste vindstille! ler folk på vei inn under Strøna. Jeg elsker denne sida av fjellet. Ikke rart, med en mor fra Sellåter, like bortenfor Strønstad, og en far fra Laukvika. Her har jeg tilbrakt helger og ferier, og patrioten i meg liker å skryte på meg at jeg er bygdejente. Det er fint å komme ut på festival på Hessand. Smilende fjes overalt, familie og venner som samles, besteforeldre med barnebarn på slep, fraflyttet ungdom som kommer hjem for anledningen.

Christen Nilsen Long og Gunnhild Valsnes ønsket velkommen til Under Strøna Foto: Trine Sivertsen
Fredag samlet veteranfrelste sjeler seg for å sette opp nostalgicampen på Hessand, noe som har blitt en flott tradisjon nå på 11. året festivalen arrangeres. Den er kjent for å by på gode samtaler og helle mot mere skjitprat utover kvelden, og er en kjær tradisjon for folk, både i campingbiler og telt.
 
Lørdag åpnet festivalen med veteranparade kl 12, med start fra Fiskebøl ut til Hessand, et upåklagelig stilig og sjarmerende syn.

Foto: Trine Sivertsen
På Hessand var det satt opp markedsboder og telt til kafé. Tross regnbyger koste både voksne og barn seg på festivalområdet. Man kunne få kjøpt både godteri og lefser, retrointeriør og ullklær.
 
Klatreveggen var en stor suksess, hvor barna fikk presset grensene og utfordret seg selv. Festivalen er også idyllisk plassert rett ved fjæra, som barn aldri ser ut til å miste interessen for. Det blir en naturlig del av underholdningen. Skjell og krabber og andre skjulte skatter er og blir populært blant barn.
 
Barna var stort fornøyde med besøk av Brannbamsen Bjørnis fra Hadsel Brann og Redningstjeneste. Som alltid ble han møtt av en gjeng entusiastiske, dog skeptiske barn. Resultatet ble noen veldig fine øyeblikk.

Foto: Trine Sivertsen
Kafé med et eksepsjonelt kakebord var også en stor suksess. Akkompagnert av flott trekkspill av Rolf Lind og Ingar Hartviksen var det virkelig en trivelig stemning på Hessand lørdags formiddag.
 
Senere på kvelden byr P.U.S.H. opp til dans på ungdomshuset, og ut fra det gode humøret på formiddagen, vil det nok bli stor suksess også der. Arrangementskomiteen kan være stolte av enda en flott festival, og kanskje blir været bedre til neste år!

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.