Dagfinn Bakke har gått bort

Skrevet av Mari Rokkan
01.01.2019 16:17 - OPPDATERT 02.01.2019 12:02

Illustratør, maler og avistegner Dagfinn Bakke fra Svolvær gikk bort 1. januar 2019. Det melder familien på sosiale medier.

På Facebook-siden til Galleri Dagfinn Bakke har familien lagt ut denne meldingen:


«Dagfinn har malt sitt siste bilde, «Vinternatt». Det gjorde han i oktober. Den første morgenen i det nye året sovnet han fredfullt inn på Byparken omsorgssenter i Svolvær. Dagfinn ble 85 år gammel. De siste årene har han optimistisk fortsatt å skape kunst og fornye seg, til tross for kreftsykdommen. Vi minnes familiemannen og kunstneren med stor kjærlighet, og vi driver galleriet videre i hans ånd. Familien.»

Dagfinn Ingolf Bakke ble født 16. august 1933 i Lødingen. Han var kjent under signaturen DAN og tegnet for en rekke bøker og blader, og var blant annet fast tegner for Lofotposten fra 1956 til 1992.

Som illustratør arbeider han særlig med humoristiske illustrasjoner i akvarell og tusjpenn. Som billedkunstner lagde han akvareller og grafikk. Han har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland, og er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet.

Dagfinn Bakke vokste opp i Kanstadbotn i Lødingen, men har bodd og arbeidet i Svolvær. Bakke har tegnet samtlige av tegningene i bøkene om Oluf, skrevet av Arthur Arntzen. I 2015 mottok han Petter Dass-medaljen fra Nordlændingernes Forening.

 

Les også:

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.