Pressefoto

Daniel Kvammen til Trevarefabrikken

Skrevet av Kaja Reiertsen
21.07.2020 07:00 - OPPDATERT 21.07.2020 16:02

Daniel Kvammen har på få år blitt et folkekjært navn her til lands. Onsdag gjester popartisten fra Geilo Trevarefabrikken i Henningsvær.

I Kvammens musikalske univers møter bygda, byen og tenåringsangsten den store kjærligheten, både den lykkelige, men også den ulykkelige og ettertenksomme. Suksessen kom med slippet av låten "Du fortenar ein som meg". Låta ble den mest spilte på NRK P3 i 2015. 

Debutalbumet plasserte Kvammen på det norske musikkartet, og var startskuddet på en kritikerrost musikalsk karriere. Med P3 Gull-nominasjoner, Spellemannspris og opptreden på flere av landets største festivaler har Kvammen bemerket seg. 

Perleraden av slitesterke favorittlåter blir lengre for hvert år som går; "Me dansar ikkje for moro skyld", "Ingen vega utenom", "Som om himmelen revna" med Lars Vaular, og "Einsam i lag" med Eva Weel Skram. Låta "Falle frå jorda" er en liten smakebit på Kvammen sitt mest ambisiøse prosjekt til nå - albumet "Guta som gret". 

Etter et hundretalls konserter har Kvammen med band opparbeidet er rykte som en energisk og stor konsertopplevelse, og har vært å se på landets største scener som Øya, Slottsfjell og Pstereo. 

Kvammen gjester Trevarefakrikken onsdag 22. juli. 

 

Les mer om:

Trevarefabrikken