GLEDER SEG: Simon Revholt, Ida Holten Worsøe og Jan Olav Renvåg ser fram til å besøke Lofoten kuturhus søndag. Foto: Erika Hebbert

– Det er så fint å ta forestillingen hjem til Nord-Norge igjen!

Skrevet av Mari Rokkan
28.09.2018 16:03 - OPPDATERT 29.09.2018 12:02

Teaterkonserten A lady called Sven hyller jazzstjernen og skuespilleren Monica Zetterlund. Søndag kan den sees i Svolvær.

Forestillingen spilles i Lofoten kulturhus søndag 30. september, og favner de mange fasettene av Zetterlunds suksessfulle og dramatiske liv. Fra debuten med farens seksmannsorkester i Värmland til hun sang med jazzlegender som Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones i Paris og New York.

Og det er skuespiller og sanger Ida Holten Worsøe som forteller Zetterlunds historie – en fortelling som har vært en viktig inspirasjon for hennes egen vei til scenen.

– Da jeg startet ved Hålogaland Teater i Tromsø i 2005, var ideen til denne forestillingen noen av det første jeg foreslo for teaterledelsen. De tente på ideen og paret meg med Maryon Eilertsen, noe som ble starten på et flott samarbeid. Og siden 2007 har forestillingen blitt spilt på både festivaler, klubber og teater over hele landet, forteller Worsøe.
– Jeg gleder meg nå til turnéen som går fra Tromsø, via Finnsnes og til Svolvær. Det blir så fint å ta forestillingen med hjem til Nord-Norge igjen, legger hun til.

 

100 GANGER
Worsøe anslår at hun nå har spilt teaterkonserten opp mot 100 ganger siden premieren i 2007, men bedyrer at hun aldri blir lei.

 – Mange kjenner musikken og historien til Zetterlund, men mange får også sitt første møte med henne gjennom forestillingen. Og det morsomme er at den treffer de fleste, også på tvers av alder. Jeg har fått veldig hyggelige tilbakemeldinger fra både godt voksne og tenåringer, sier hun.
 – Zetterlund var teksforfatter av rang, som var både ærlig og hudløs. Det treffer folk, og jeg liker å gjøre ting som virkelig går hjem.

 

FØRSTE GANG I SVOLVÆR
Med seg på turneen har Worsøe med seg pianist Simon Revholt og bassist Jan Olav Renvåg. Sammen skal de formidle hele bredden i Zetterlunds repertoar, som spenner
fra jazzversjoner av svensk folkemusikk, via gjendiktninger av amerikanske standardlåter til revyvisene Zetterlund sang med Hasse og Tage.

 – Jeg har tidligere jobbet med Figurteateret i Stamsund, men har aldri vært i Svolvær eller spilt ved Lofoten kulturhus. Det gleder jeg meg til, og jeg håper mange tar turen innom forestillingen. Jeg vet ikke når vi er på disse kanter igjen, så benytt gjerne muligheten, avslutter hun.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.