Tanja og Kjell Nordmann står for driften av Kabelvåg Feriehus & Camping, som er andre kandidat til å å vinne Årets Bedrift i Vågan 2019.

Det har vært stein for stein

Skrevet av Trine Sivertsen
11.12.2019 11:00 - OPPDATERT 11.12.2019 17:02

Kabelvåg Feriehus & Camping har kontinuerlig vært i rivende utvikling siden Kjell Normann kjøpte tomta i 1990. I sommer var de verter for NRK når Sommeråpent og Reiseradioen besøkte Lofoten. Nå er de nominert til Årets Bedrift i Vågan.

Jeg møter Kjell og Tanja Nordmann ute på anlegget i Mølnosveien i Kabelvåg. I dag er det et ordentlig ruskevær, men inne i den nye resepsjonen er det godt og varmt, og Kjell er rask med å tilby en kopp kaffe.

− Altså, bare ved å bli nominert føler vi at vi har vunnet!

LIGGER I BLODET Å DRIVE MED TURISME
Det hele startet med at Kjell kjøpte gården her ute i 1990. Da var det en gård med et hus, en fjøs og ingen vei. Det var fjell, myr og stein. Kjell er egentlig rørlegger, og driver sitt eget rørleggerfirma, men han vokste opp på en av Lofotens eldste campingplasser ute på Sandvika, hvor foreldrene stod for driften. Det ligger i blodet å jobbe med turisme.

Han begynte å sysle med planene, og gjorde unna litt for litt. Fra det første byggetrinnet med å restaurere Nordlandshuset som stod klart i 2000 har det skjedd enormt med ting her. På tross av mye papirarbeid med reguleringsplaner, er det nå en moderne, topp utrustet campingplass, åpen for turister hele året. De husker fremdeles sin første gjest fra Vesterålen i 2010.

De tilbyr 24 sengeplasser med overnatting i tømmerhytte, Nordlandshus og lavoer, i tillegg til at de har plass til både telt, bobil og campingvogner. Omtrent en kilometer fra Kabelvåg sentrum, og rett ved foten av fjellene er det en utrolig idyllisk lokasjon.

− Folk sier at de ikke trenger TV, de sitter bare og ser på naturen. Men vi har TV-tilgang likevel, ler Tanja.

STEIN FOR STEIN
Reguleringsplanen var en lang prosess, det var mange års papirarbeid. År etter år har de fortsatt å bygge og utvikle ut fra gjestenes behov. Strøm, internett og servicehus. De er også Miljøfyrtårn-sertifisert, noe Kjell sier er utrolig viktig for ham.

− Det har vært stein for stein. Vi har bygd etter evne, og jeg må si at det har vært et lite eventyr, forteller Kjell.

− Kjell har en egenskap at han må ha ting i orden - det må være best, smiler Tanja.

Tanja kom inn i bildet for 17 år siden, og er i dag resepsjonssjef og ansvarlig for renholdet. Kjell er fremdeles rørlegger i eget firma, men omtaler seg selv som en alt-mulig-mann på campen.

I år var de vertskap for NRK og et produksjonsteam på 46 stykk på campen i en uke når Reiseradioen og Sommeråpent skulle spilles inn.

− Vi vant i lotto der! De kunne vært mange andre steder i landet. I vinter når de ringte så var jeg ikke sikker på om dette var sant. Jeg husker jeg måtte be prosjektlederen sende meg en mail for å ha det svart på hvitt. Så ballet det bare på seg, og det ble en stor suksess. Alt klaffet - været, programlederne, plassen, folket som kom på besøk. Og jeg sprang rundt som en tulling hele uka, glimter Normann.

Han setter pris på å bo et sted hvor alt ordner seg. Et par dager før produksjonsteamet skulle være på campen ble internettkabelen kuttet. Takket være rask hjelp fra både Altibox og Lofoten Elektro var heldigvis alt på stell til sirkuset var i gang.

− Det var noe hele tiden som måtte ordnes. Men vi bor på en plass hvor alt ordner seg, understreker en svært takknemlig Kjell.

STOPP PÅ BYGGING - FOKUS PÅ UTVIKLING
Jobben med campingen foregår 24 timer i døgnet. Kjell er også leder for KIL turn, driver med frimerkesamling og slektsforskning. Tanja liker å gå tur, tegne og male.

Det er ingen umiddelbare byggeplaner på agendaen. Nå er det utvikling av aktiviteter for både sommer og vinter, med alt fra historisk guide-turer og andre aktiviteter. Rammene er satt.

− Etter ti år kan vi nå senke skuldrene litt. I dag er Kabelvåg Feriehus og Camping selvgående, det er det viktigste, og jeg syns vi har markert oss som reiselivsbedrift i nærområdet, sier Kjell.

OM PRISEN:
Prisen Årets Bedrift deles ut gjennom et samarbeid mellom Sparebank1 Nord-Norge, Vågan Næringsforening og Våganavisa. I år deles prisen ut for 13. gang, og prisutdelingen vil i år skje 17. desember i forbindelse med presentasjonen av Sparebank1 Nord-Norges konjukturbarometer.