Det pleier å skje noe ekstraordinært i Nordland

Skrevet av Trine Sivertsen
16.04.2021 20:00 - OPPDATERT 17.04.2021 17:02

Nordic Tenors kommer til Lofoten Kulturhus fredag 23. april. De byr på noen av historiens vakreste musikalske høydepunkt, framført med både hjerte og humor.

Det har lenge vært knyttet stor spenning til hvorvidt de statlige restriksjonene ville sette en stopper for framtidige konserter, men på grunn av synkende smittetrend, er det nå åpnet for 100 publikummere - til stor glede for Lofoten Kulturhus.

Og først ut til å huse Storemolla etter nyheten kom er Nordic Tenors, som er på Norgesturné med sin forestilling «Nordic Tenors - Classics». 

FRA OPERA OG KLASSISK TIL POPULÆRMUSIKK
Nordic Tenors består av tenorene Roald Haarr, Nils Georg Nilsen og Jan-Tore Saltnes. De har med seg den svært anerkjente pianisten Torgeir Koppang. Den populære trioen  har tidligere vunnet komiprisen, vært kongelige toastmastere og åpnet operaen i Bjørvika.

Våren 2021 reiser de rundt på Norgesturné med sin varme, vakre og virtuouse forestilling «Nordic Tenors - Classics». Sammen med sin enestående pianist og noen av Norges beste musikalske arrangører puster den populære trioen nytt liv til evige klassikere fra Edvard Griegs tid og frem til i dag.

− Her får publikum høre noen av historiens vakreste musikalske høydepunkt fremført med kløkt og glede av tre av Norges fineste stemmer, lyder det i pressemeldingen.

Forestillingen spenner fra opera og klassiske musikalske uttrykk til populærmusikalske genre og viser.

− Publikum kan glede seg til hjerterørende musikalske opplevelser, helsebringende mosjon for lattermusklene og himmelsk balsam for lydhøre ører.

PUBLIKUMET I NORD ER RAUSE OG ÆRLIGE
De har gjort konserter i alle landets fylker og har besøkt et flertall av Norges konsert- og kulturhus, men det er nå fire år siden sist de var i Svolvær.

[annonse]
− Sist gang vi var i Svolvær måtte en fra scenecrewet fraktes til legevakta med kraftig hjernerystelse etter å ha fått en stor kasse i hodet, forteller Jan-Tore Saltnes.

− Ja, det pleier ofte å skje noe ekstraordinært når vi har konsert i Nordland!

Han kan også fortelle at en gang de var i Narvik måtte konserten flyttes fra kulturhuset til noe som minnet om en gammel lagerhall på grunn av brann, og i Sandnessjøen for noen år siden ble gruppa stående på flyplassen mens leiebilen som skulle ta dem videre stod i Brønnøysund.

− Nå er vi veldig spent på hva som venter oss i Lofoten i år, ler Saltnes.

− Men vi har alltid gjennomført konserten, og publikumet i nord opplever vi som et raust og ærlig publikum som setter pris på god musikk og humor!

Saltnes kan fortelle at det er flere billetter igjen i Svolvær, og anbefaler folk å benytte seg av kulturtilbudet igjen. Gruppen hadde en smittefri landsomfattende juleturné før jul, og Nordic Tenors erfarer at kulturhusene tar smittevern på alvor.

− Vi har alltid følt oss veldig trygge, avslutter Saltnes.

Nordic Tenors entrer Lofoten Kulturhuset fredag 23. april.