Våganbølgen & Du Verden Halvmaraton arrangeres til helga. Her fra 2016. Arkivfoto: Lars-Martin Hunstad

− Det skal være moro!

Skrevet av Trine Sivertsen
12.09.2019 19:00 - OPPDATERT 13.09.2019 11:03

Våganbølgen er den faste avslutningen av Adwice-karusellen. Du Verden Lofoten Halvmaraton er også i 2019 en del av avslutningsarrangementet, og arrangørene håper så mange som mulig tar turen og blir med!

− Her i Vågan har vi mye arrangementer med høy terskel. Poenget med Våganbølgen er at det skal være moro, og heller handle om å utfordre seg selv. Du trenger ikke trene i ukesvis for å delta, forteller arrangør Stig Mortensen.

TA MED BARNA!
Våganbølgen er en trim- og løpefest med utgangspunkt i Svolvær Torg. Man kan delta på både hel- og halvmaraton, Coop-sprinten på 3 km, Saga Fisk-runden på 7 km eller ta med barna på Barnebølgen på 650 meter.

− Nå har vi funnet et mønster som fungerer. I år er vi også stort sett skåna for veiarbeid, og været ser greit ut, sier Mortensen.

Særlig i barnebølgen er det lav terskel for å delta, og man oppfordres til å ta med barna eller barnebarna om de vil løpe, sykle på trehjulsykkel eller bli trillet i barnevogn. Alle deltagerne får medalje for deltagelsen.

− Vi håper så mange som mulig melder seg på før lørdag, da det gjør jobben vår mye enklere. Man melder seg enkelt på via EQ Time sine nettsider.

HÅPER FOLK TAR TUREN
Våganbølgen arrangeres av KS Ski Lofoten i samarbeid med Adwice. God støtte fra sponsorer gjør at deltagerprisene kan holdes lave, noe arrangørene uttrykker stor takknemlighet for. KS Ski stiller opp med kafételt på Torget på lørdagen, og overskuddet går til drift av skiklubben.

− Vi håper at så mange som mulig ønsker å støtte aktiviteten i skiklubben, og særlig vil jeg oppfordre folk særlig fra austre Vågan å ta turen inn til byen for å delta også i år. 

Det deles ut både trekkpremier og palle-premier, i form av gavekort på alt fra Intersport til diverse restauranter. Premieutdelingen planlegges avholdt innen kl. 14:30. Både start og mål for alle klassene er på Torget i Svolvær.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.