Rektor Jonatan Rask har tatt tak i lukt-problematikken i forhold til kloakken i Mathisvika.

– Det var vi som kontaktet kommunen

Skrevet av Morten Moe
05.09.2019 14:00 - OPPDATERT 05.09.2019 21:02

Det har i mange år vært mye lukt fra all kloakken som renner ut i Mathisvika. Nå har Folkehøgskolen tatt grep, og kontaktet i vår kommunen for å få hjelp til å få bort problemet.

– Det hele startet med at vi henvendte oss til kommunen for å høre hvordan vi kan få bukt med dettte problemet. Vi kan ikke ha det sånn at våre elever, og gjester ved sommerhotellet, skal plages av kloakklukta ved parkeringsplassen gjennom året, sier rektoren.

– Dette er et kloakkanlegg vi deler med andre, blant annet friluftsbarnehagen, men den største delen av kloakken kommer fra oss. 

– Senest i går fikk vi melding fra en entreprenør om at han kan ta denne jobben i høst, så da ser det ut til at vi kan få bort problemet før fristen kommunen har satt opp, sier Rask, som påpeker at det var de selv som ba om å få et slikt pålegg skriftlig etter først å ha fått det muntlig i vår.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.