Jørn Hoel er en av flere som spiller konsert i Vågan denne uken.

Dette skjer i Vågan denne uken

Skrevet av Johan Tangen
27.07.2020 20:00 - OPPDATERT 28.07.2020 17:02

Konserter, disko og mye mer står på planen rundt omkring i Vågan denne uken.

ONSDAG 29.7
Som hånden yter hånden i Svolvær
Svolvær kunstforening sin sommerutstilling er åpen fra onsdag til søndag hver uke fram til 16. august.

Jørn Hoel hos Præstengbrygga
Jørn Hoel kommer til Præstengbrygga i Kabelvåg. Du vil se han både som artist og som kokk. Han er kjent som soloartist og for sitt samarbeid med Steinar Albrigtsen og Tom Pacheco. Han er også kjent for sin hese røst, noe som skyldes at han er født med brusk på stemmebåndet. Det store gjennombruddet kom i 1987 med Varme ut av is. Albumet inneholdt blant annet låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i»

Bare Egil hos Trevarefabrikken
Egil Hegerberg, eller Bare Egil, spiller hos Trevarefabrikken i Henningsvær. Bare Egil Band har holdt det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av humor, politisk aktivisme og fengende musikk! Han slo gjennom med et brak i 1996 med den gullselgende debutplata “Absolutt ikke”. Suksesser som “Tagging og Sko”, “Arne”, “Speider’n” og “Asfalt” har gjort Bare Egil og debutalbumet til en moderne klassiker, som stadig rekrutterer nye fans i alle aldersgrupper.

TORSDAG 30.7
Jørn Hoel hos Præstengbrygga
Torsdag vil du også finne Jørn Hoel på Præstengbrygga i Kabelvåg. 

FREDAG 31.7
Vilde Tuv hos Trevarefabrikken
Trevarefabrikken i Henningsvær fortsetter med konserter. Fredag er det klart for Bergensartisten Vilde Tuv. Hun ble kjent for å bruke stemme, basstromme og gitar samtidig, hvor hun snudde rå minimalisme om til himmelsk storformat på en-to-tre. I 2016 gav hun ut det kritikerroste og Spellemannsnominerte albumet "D´meg", og turnerte både inn- og utland. Siden da har hun arbeidet som alt fra DJ og trubadur, til pleiemedhjelper, salgskonsulent og lytteklubb-vertinne.

LØRDAG 1.8
Ingen ringere enn Bjørn Torske hos Trevarefabrikken
Denne første dagen i august kommer ingen ringere enn Bjørn Torske til Trevarefabrikken! Torske er kreditert som en av gudfedrene til Nordic Space Disco, og har holdt det gående som produsent og DJ i over tre tiår. Torskefar har en stor plass i hjertet til norsk klubbhistorie, men har også lenge vært en av våre best bevarte hemmeligheter. Selv om han regnes som en verdensomspennende DJ med sin ikoniske skrangledisko, har han også vært å oppdage på jordnære og mer beskjedne steder her til lands.

HVER DAG
Conventus – Grafikk av 15 samiske kunstnere hos Galleri Espolin
Hver dag har Galleri Espolin i Kabelvåg sin sommerutstilling åpen. «Conventus» danner et møte mellom 15 samiske kunstnere fra ulike perioder og generasjoner, fra John Savio (f.1902) til Ragna Misvær Grønstad (f.1984). Utstillingstittelen er hentet fra et tresnitt av Geir Tore Holm; ordet kan ha flere betydninger, hvorav to er møte og samling. Et viktig sted å møtes i den samiske kulturen er ildstedet - Árran, som også er tittelen på et tresnitt av Hans Ragnar Mathisen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.