Foto: Eivind Biering-Strand

Disse damene får rundkjøringa til å skinne

Skrevet av Eivind Biering Strand
06.06.2019 21:57 - OPPDATERT 07.06.2019 12:02

For 22. året på rad sørger damene i Lions Club for at rundkjøringa på E10 i Svolvær skinner i blomsterdrakt foran sommersesongen.

Den er kanskje ikke et smykke i seg selv, rundkjøringa under Nonshaugen i Svolvær. Men etter kyndig gartnerhjelp fra damene i Lions Club, popper den brått fram som en fargesprakende velkomsthilsen til de mange tusener av biler som ankommer Lofoten via Svolvær i sommer.
– Vi får veldig mye skryt for jobben. Det er mange som setter pris på dette, smiler Berit Dahl.

Det er 22. året på rad at hun og de andre damene i Lions Club pynter og steller med den høyt trafikkerte rundkjøringa i byen.
– I år planter vi blant annet Chrysanthemum i ulike farger. Det handler om å få fram litt farger og gjøre det fint, sier Dahl, og opplyser at deler av årets beplantning er sponset av Rema 1000.
– Vi begynner jo å bli 70-80-90 år gamle hele gjengen og det kjennes i ryggen. Men det er sosialt og trivelig etterpå. Da stikker vi ned på Bacalao, hvor vi får sponset kaffen. Vi møter bare velvilje og folk er veldig positive, sier Berit Dahl.

De er per nå 19-20 medlemmer i Lions Club som deler på ansvaret med å holde rundkjøringa velstelt og fin.
– Vi setter opp ei vaktliste og deler oss opp utover sommeren. Alle er positive og stiller opp, sier Dahl og benytter samtidig anledningen til å fortelle at alle er velkomne inn i det gode selskap.
– Lions Club er ingen lukket forening. Det er bare å komme ned på de månedlige møtene og se hvordan vi har det når vi starter opp igjen til høsten. Det er veldig sosialt samtidig som vi gjør mye arbeid.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.