Tor Henriksen utgjør en tredel av styret i Lofoten Næringsforum, og oppfordrer alle her til å handle lokalt. Foto: Morten Moe

Du må handle lokalt!

Skrevet for Redaksjonen
29.11.2020 09:00 - OPPDATERT 29.11.2020 21:02

LESERINNLEGG: I Lofoten og i landet for øvrig har 2020 vært et spesielt år, et år preget av nedstenging, avlysninger, permitteringer og utfordringer vi tidligere i liten grad har opplevd. Det lokale næringsliv er nå avhengig av at du som kunde gjør LOKALE VALG – lokal handel kan bidra til at din favorittbutikk eller favorittkafe overlever og også i fremtiden bidra til å skape liv og røre, og etter hvert vekst i «vårres» Lofoten.   

Deler av næringslivet i Lofoten har vanskelige tider og generelt har næringslivet en del felles utfordringer. Næringslivet i Lofoten har derfor gjennom Vågan Næringsforening, Vest-Lofoten Næringsforening, Værøy Næringsforening og Røst Næringsforening tatt opp igjen samarbeidet gjennom Lofoten Næringsforum.

Når vi nå nærmer oss jul og snart skal inn i året 2021 kan vi alle konkludere med at året vi er i ferd med å legge bak oss har vært et svært spesielt år, et år med hendelser vi ikke så komme.

Året har vært preget av nye utfordringer med alt fra smitte, smittesporing, sykdom, karantene, isolasjon, nedstenging, stengte butikker, stengte hoteller, stengte restauranter, stengte treningssenter, avlyste konserter, få kulturelle opplevelser, permitteringer, arbeidsledighet og vanskelig økonomi.  Lista kunne vært gjort mye lengre.

I «vårres» Lofoten opplever mange aktører innenfor reiseliv og handel at situasjonen er svært vanskelig. Ikke ble det VM i skreifiske, ikke ble det vinterturisme, ikke ble det fotballturneringer, ikke ble det høstvekka, ikke nordlysturisme, ikke fototurisme, julebord blir det tynt med og konferanser har stort sett vært fraværende i år.

Det lokale næringsliv er bærebjelken i «vårres» Lofoten, det er de som i alle år har skapt arbeidsplasser, gitt skoleelever sommerjobb og ekstrajobb, gitt skatteinntekter til våre kommuner, støttet lokale idrettslag, lag og foreninger og som har bidratt til å skape liv og røre i «vårres» lokalsamfunn.

Mange aktører innenfor dette næringslivet har nå vanskelige dager, omsetninga er bare en brøkdel av hva den normalt skulle vært – mange taper store penger i år – for noen er livsverket i ferd med å smuldres bort.

Det lokale næringslivet trenger nå all den støtte de kan få, vi må handle hos dem nå. DET ER DITT VALG. Når du gjør dine valg er det viktig å huske at det er ikke en selvfølge at alle de tilbud vi har i «vårres» Lofoten blir der i 2021.

La oss til tross for vanskelige tider håpe at de fleste klarer å stå han av, at vi opprettholder arbeidsplassene og etter hvert får de som er permitterte eller arbeidsledig tilbake i jobb. I Lofoten Næringsforum håper vi på en god lokal julehandel, gode restaurantbesøk og kanskje noen overnattinger på våre flotte hoteller og rorbuanlegg. Lofoten Næringsforum oppfordrer derfor alle til å «handle lokalt».

Vi håper og tror at det nye året skal bli langt bedre enn koronaåret 2020 har vært. Vi ser frem til nye år med vekst og positiv utvikling i «vårres» Lofoten.

Styret i Lofoten Næringsforum

Tor Henriksen
Tore Ivar Johansen
Ståle Fredriksen