På lørdag byr Lofoten Kulturhus på live-strømming av jazzkonsert med Trio Tre. Terje Brun og Markus Dvergastein er to av de som skal spille, her avbildet på en duo-konsert i vinter.

Duket for ny jazzkonsert via Strømmestudio

Skrevet av Trine Sivertsen
27.03.2020 10:00 - OPPDATERT 27.03.2020 15:02

Lofoten Kulturhus sitt nye Strømmestudio er tilbake på lørdag - denne gang med en jazztrio med både kjente og et nytt fjes.

Sist lørdag hadde Kulturhuset sin første live-session i sitt nye Strømmestudio. På det meste var det 113 brukere innom livestreamen. I etterkant har den blitt spilt av over 5000 ganger, de fleste under 10 sekunder, som er et høyt tall Kulturhuset er storfornøyde med.

– Det løste seg aldeles nydelig. Så vi var veldig fornøyd med det. Vi har veldig flinke folk, sier Lundahl som forteller videre at de skal gjøre dette flere ganger.

Og denne lørdagen sendes det live fra Lillemolla enda en gang, og ut på teppet denne gang er det Trio Tre, som består av Terje Brun på trekkspill, Markus Dvergastein på gitar og Vegard Sandbukt på trompet.

Både Brun og Dvergastein har etablert seg godt som musikere i Vågan, og med nytilskuddet Vegard Sandbukt kan Markus Dvergastein at det blir en spennende kveld med et knippe utvalgte jazzlåter.

LAVE SKULDRE OG LÅTER SOM ER GØY Å SPILLE
Sandbukt er nytilsatt på Vågan Kulturskole hvor han er ansatt 30 prosent i fast stilling, og de resterende 70 prosentene i vikariat, med ansvar for trompetelevene samt litt korps. Han er opprinnelig fra Mosjøen og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. 

– Jeg og Vegard har spilt masse sammen på ulike prosjekter i Oslo, så det er kjekt å ha fått han med på laget, forteller Markus Dvergastein til Våganavisa.

Han forteller at kveldens repertoar har blitt øvd en del på, for når de tre møtes tas instrumentene raskt fram. Stikkord for kvelden blir lave skuldre og låter som de selv synes er gøy å spille.

– Vi spiller jo fordi det er gøy, så det blir på mange måter et innblikk i hvordan en vanlig lørdags kveld er for oss, skøyer Dvergastein på telefon.

Trio Tre. Foto: Privat

VIL BERØMME KULTURHUSET FOR INITIATIVET
For gitaristen er dette den andre «korona-konserten» han gjør. Personlig synes han det er en spesiell opplevelse å gå i konsertmodus uten et publikum, men det setter ingen stopp for å gjøre sitt beste for å skape god stemning.

– Det er mye som skjer i møte med publikum, men på en annen side får vi mer rom for å fokusere på det rent musikalske, og på samspillet. Det er litt utfordrende, men veldig spennende og kjekt, sier han.

– Jeg synes Strømmestudio er et veldig bra initiativ gjort av Lofoten Kulturhus, og jeg synes de skal berømmes for å opprettholde kulturtilbudet til befolkningen og gjøre det tilgjengelig. Det er veldig bra, slår Dvergastein fast.

Konserten strømmes live på lørdags kveld fra Lofoten Kulturhus sine Facebook-sider.