Foto: Agnete Brun

DumDum Boys til Svolvær

Skrevet av Mari Rokkan
04.01.2019 13:47 - OPPDATERT 04.01.2019 20:02

Spiller i Lofoten kulturhus 31. mai.

– Dette blir så kult, smiler en meget fornøyd Eva-Mette Lundahl ved Lofoten kulturhus.
– Bandet legger ikke lengre ut på lange turneer, så vi er svært glade for at de prioriterer Svolvær i tillegg til Tromsø og Narvik når de først kommer nordover, legger hun til.

ET AV DE STORE
DumDum Boys fra Trondheim regnes nemlig som et av de fire store bandene i norsk rock på 1980-tallet, sammen med deLillos, Jokke & Valentinerne og Raga Rockers. Bandet oppstod i 1979 under navnet Wannskrækk og var i starten et punkband. Etter at den første vokalisten sluttet, ble Per Øivind Houmb («Prepple») hentet inn som erstatter av vennene Kjartan Kristiansen (gitar) og Persi Iveland (bass).

Bandet har iblant opptrådt under aliaset «Racer», som for eksempel da de gav ut «Bønda fra nord» som den offisielle låta til herrelandslaget i fotball i EM i fotball 2000. Bandet ble i 2012 innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Og i 2018 slapp de noe overraskende sitt føreløpige siste album, «Armer og bein» - som fikk god mottakelse.

– DumDum Boys er både et legendarisk band og et som fremdeles holder koken. Jeg var selv på konsert med bandet på Rockefeller i fjor høst, og det var en flott opplevelse. Frontfugur Prepple vet virkelig hvordan man skal nå ut til publikum, sier Lundahl.

– Etter et vidunderlig innholdsrikt 2018, med turné både her og der, et knippe nye sanger i bagasjen og plenty av gode vibber, går vi inn i 2019 med lave skuldre. Vi skal spille et lite utvalg konserter på festivaler vi ikke kunne si nei til. Vi gleder oss til å møte nye og gamle venner over det ganske land og vise fram de nye låtene. Det bor mye der vi på langt nær er ferdig med, sier bandet selv. 

I STORSALEN
Kulturhussjefen har stor tro på at konserten vil bli godt mottatt av publikum, og at mange holder av fredag 31. mai for å gå på konsert.

– Vi legger opp til ståplasser i storsalen, men selger også billetter til balkongen. Her er det første mann til mølla, opplyser Lundahl. 

– Vi gleder oss veldig til konserten, og både håper og tror det vil bli en flott opplevelse, avslutter hun. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.