SELGER I SVOLVÆR: Marius løken (i midten) selger eiendommene i Svolvær til Thor Drechsler og Tommy Wårheim Seim (til høyre). (Foto: Kirsti Liland)

E i Nord kjøper Skarvik-eiendommer

Skrevet av Morten Moe
03.01.2019 13:37 - OPPDATERT 03.01.2019 20:02

Det er nå klart at det er E i Nord som skal kjøpe eiendommene til Skarvik i Svolvær.

Det har en stund nå vært klart at Skarvik skal selge eiendommene som ligger sentralt i Svolvær, ved Svinøybrua. Marius Løken, daglig leder hos Skarvik, sier de lenge har vært klar for å selge dette området da de ikke ønsker å drifte på to steder. I tillegg til hallen i Svolvær har de også to haller i Osan utenfor sentrum.
- Det ble dyrt og lite effektivt. Hallen som var den største av sitt slag i Nord-Norge tar vi etterhvert med oss til Osan, sier Løken, som er fornøyd med at salget blir til en lokal aktør og har stor tro på at E i Nord vil utvikle området til noe positivt for Svolvær, som vil gi lokale ringvirkninger. Overtakelsen vil skje i løpet av vinteren.

OFFENSIVE
– E i Nord har en offensiv strategi for å øke porteføljen av næring- og utviklingseiendommer i Nord-Norge. Dette kjøpet er et ledd i denne strategien og et signal om at vi fortsatt har sterk tro på Nord-Norge. Kjøpet av Vestfjordgata 96 er viktig for oss, Svolvær er vår hjemby og vi ønsker å være med å utvikle byen sier Thor Drechsler, eier av E i Nord. Drechsler har det siste året vært veldig aktiv i og kjøpt flere eiendommer i Nord-Norge.
– Beliggenheten til tomten er veldig bra og vi ønsker å utvikle området i et langsiktig perspektiv. I første omgang vil vi pusse opp og skaffe nye leietakere i de ledige lokalene. Vi tror bygningsmassen passer for mange forskjellige typer aktører og vil starte jobben med å fylle lokalene så snart vi har overtatt lokalene. Svolvær har fremdeles et stort potensial og vi tror på fortsatt stor vekst i regionen kommenterer eiendomssjef Tommy Wårheim Seim

OM E I NORD
E i Nord er en av Nord-Norges største eiendomsselskaper.
Gruppen har mer enn 60 leietakere fordelt på 25 bygg og i cirka 45.000 kvadratmeter næringseiendom.
Gruppen er også hel- eller deleier i utviklingsprosjekter innen bolig/næring/logistikk.
Utviklingsprosjektene har tomteareal på over 500 000 kvadratmeter.
Ei  Nord har hovedkontor i Svolvær og eies av 100% av Thor Drechsler.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.