Elleville Elfrid åpner filmuka ved Svolvær Filmteater.

Elleville NRK-kjendiser

Skrevet av Morten Moe
21.05.2020 21:00 - OPPDATERT 22.05.2020 13:02

UKENS FILMER: Fredag: Elleville Elfrid

Elfrid og Henrik er bestevenner, men når en ny gutt flytter inn i nabolaget endrer alt seg. Kjent fra NRK Super.

Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold
Produksjonsår: 2020
Premiere: 24.01.2020
Manus: Frank Mosvold, Johnny Smith, Rob Sprackling
Lengde: 1 t 19 min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm, Animasjon, Familiefilm, Norsk
Språk: Norsk

Søndag: Fremad (2D, Norsk tale, Norsk tekst)

To alvebrødre legger ut på en ekstraordinær reise!

I Fremad møter vi to alve-brødre i tenårene, de er bosatt i en forstad til en fantasiverden. Brødrene legger ut på en ekstraordinær reise sammen, for å finne ut om det fortsatt finnes noe magi ute i den store verden.

Fremad er en original animasjonfilm fra Pixar Animation Studios. Den er regissert av Dan Scanlon og produsert av Kori Rae, temaet bak Monsteruniversitetet. Fremad kan du se på kino over hele landet fra 6. mars 2020.

Skuespillere: Tom Holland, Chris Pratt, Octavia Spencer, Julia Louis-Dreyfus
Aldersgrense: 6 år
Regissør: Dan Scanlon
Produksjonsår: 2020
Premiere: 06.03.2020
Lengde: 1 t 42 min
Land: USA
Sjanger: Animasjon, Barnefilm, Eventyr, Familiefilm
Språk: Norsk
Undertekst: Norsk

Mandag: Sonic The Hedgehog

Endelig er kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer her! Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser.

Premiere: 2020-02-14
Varighet: 1 t 38 min
Sjanger: Animasjon / Action
Aldersgrense: 6 år
Originalspråk: Original
Regissør: Jeff Fowler

Tirsdag: The Lighthouse

Regissøren av The Witch er tilbake med en ny skremmende filmopplevelse. To fyrvoktere på en avsidesliggende øy begynner å miste grepet om virkeligheten etter hvert som isolasjonen setter sitt preg på dem. Er fyrhuset hjemsøkt av onde krefter, eller er det deres egne hemmeligheter som holder på å drive dem til vanvidd? "Robert Pattinson shines in sublime maritime nightmare" - The Guardian "Made with extraordinary skill" - Variety "The Lighthouse is one of the best films of the year" - New York Post "A masterful cinematic experience" - Dread Central "It has the feel of watching someone else's nightmare" - RogerEbert.com

Originaltittel: The Lighthouse
Premiere: 2020-01-24
Varighet: 1 t 50 min
Sjanger: Horror, Drama
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Robert Eggers

Onsdag: De usedvanlige

Olivier Nakache og Éric Toledano slo gjennom med De urørlige, som ble en supersuksess på både norske kinoer og i resten av verden. Også De usedvanlige er en virkelighetsbasert historie om vennskap som utgjør en forskjell.

Bruno (Vincent Cassel) tar seg av ungdommer med spesielt alvorlig autistisk diagnose, Malik (Reda Kateb) integrerer unge mennesker fra tøffe nabolag. De er drevet av like store deler av idealisme og oppfinnsomhet, og når de prøver ut idéen om å la Maliks ungdommer ta hånd om autistene i Brunos omsorg, åpnes nye verdener for dem alle. De to vennenes arbeid er nødvendig fordi ingen andre institusjoner ser ut til å være i stand til å håndtere dem, men de opererer utenfor fransk lov. Så når Bruno og Malik blir møtt av inspektører i den sosiale sektoren, trues deres kamp for å gi ungdommene verdighet og mening.
Flere av de autistiske ungdommene i filmen har blitt diagnostisert i det virkelige liv, og utfordringene de har, som å ta offentlig transport eller å omgås dyr, er basert på virkelige omstendigheter. Karakteren Bruno er inspirert av Stephane Benhamou, mannen bak organisasjonen Le silent des justes, og Malik er basert på Daoud Tatou som står bak Le Relais Ile de France. Éric Toledano ble kjent med Benhamou for mange år siden da et autistisk familiemedlem ble hjulpet av ham.

De usedvanlige fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Cannes 2019 og vant også publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.

Skuespillere: Vincent Cassel, Reda Kateb
Aldersgrense: 9
Regissør: Olivier Nakache, Éric Toledano
Produksjonsår: 2019
Premiere: 21.02.2020
Manus: Olivier Nakache, Éric Toledano
Lengde: 114
Land: Frankrike
Sjanger: Drama
Språk: Orginal
Undertekst: Norsk