INCEL: Eirik (Emil Johnsen) føler seg ydmyket av flere kvinner i «HAN». Foto: Alternativet produksjon

– En av årets viktigste norske filmer

Skrevet av Morten Moe
03.06.2021 18:00 - OPPDATERT 04.06.2021 07:02

UKENS KINOFILMER:

Fredag og søndag:
Tom & Jerry

Originaltittel: Tom and Jerry
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 41min
Sjanger: Animasjon, Eventyr, Komedie
Aldersgrense: Tillatt for alle
Originalspråk: Norsk
Regissør: Tim Story

En av de mest elskede rivaliseringene i historien gjenopptas når Jerry flytter inn i New York Citys fineste hotell like før "århundrets bryllup", og den desperate arrangøren ansetter Tom for å bli kvitt ham.

Den påfølgende katt og mus kampen truer med å ødelegge karrieren hennes, bryllupet og muligens selve hotellet. Men de har et enda større problem: en djevelsk ambisiøs medarbeider som ødelegger for dem alle tre. Tom og Jerrys nye store eventyr på lerretet baner ny vei for de ikoniske karakterene og tvinger dem til å gjøre det utenkelige ... samarbeide for å redde dagen. Filmen er en blanding av klassisk animasjon og live action.
NORSKE STEMMER: Mathilde Storm, Hans Marius Hoff Mittet, Samsaya Sampda Sharma, Kristoffer Olsen, Nicolay Lange-Nielsen, Benedicte Søreng, Jakob Schøyen Andersen, Simon Andersen , Preben Olram, Jan Martin Johnsen, Victor Sotberg, Morten Bergheim

 

Fredag og tirsdag:
The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Originaltittel: The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 51min
Sjanger: Horror, Skrekkfilm, Thriller
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Michael Chaves

“The Conjuring: The Devil Made Me Do It” forteller en skrekkelig historie om terror, drap og ondskap som sjokkerte selv de erfarne paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren. En av de mest oppsiktsvekkende sakene deres, en kamp for sjelen til en ung gutt, er første gang i amerikansk historie at en drapsmistenkt hevdet demonisk besittelse som forsvar.

Søndag:
Let Him Go

 

Originaltittel: Let Him Go
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 54min
Sjanger: Thriller
Aldersgrense: 15
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Thomas Bezucha

En pensjonert lensmann og hans kone sørger over sønnen død, og må samtidig kjempe for å redde det som er igjen av familien.

I 1963, på en ranch i Montana, har ekteparet George (Kevin Costner) og Margaret Blackledge (Diane Lane) trukket seg tilbake i en fredelig pensjonisttilværelse. På ranchen bor også deres sønn James, sammen med sin kone og sønn. Lykken blir snudd på hodet når James dør i en ulykke, og hans enke gifter seg på ny, inn i en annen familie. George og Margaret får bange anelser om den nye familien barnebarnet deres nå bor med, og bestemmer seg for å besøke dem. Mottakelsen hos familien Weboy går raskt fra vennlig til truende, og situasjonen eskalerer til at langt flere ting brått står på spill. Let Him Go er en intens thriller med western-preg, og er basert på romanen med samme navn av Larry Watson.

Onsdag:
Han

 

Originaltittel: HAN
Premiere: 2021-06-04
Varighet: 1t 23min
Sjanger: Drama
Aldersgrense: A
Originalspråk: Norsk
Regissør: Guro Bruusgaard

HAN følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant av byen opplever sosiale og emosjonelle fall. Hvor mye press tåler de egentlig? HAN turnerer tragedie med komedie, og handler om utenforskap, krenkelser og mannsrollen.

Skoleeleven Harald higer etter anerkjennelse uten å bli sett verken av læreren eller hjemme. Arbeidsledige Eirik ydmykes på NAV, men ingen ser ut til å bry seg om det han vil si. Den anerkjente manusforfatteren Petter skal lage storfilm om Fridtjof Nansen, men blir kvotert ut og sliter med et mindreverdighetskompleks. Filmen skal konkurrere på Oslo Pix: "Det er ingen tvil om at regissør Guro Bruusgaard med sitt direkte og høyst aktuelle blikk på utenforskap, krenkelser og mannsrollen har laget en av årets viktigste norske filmer – båret frem av imponerende skuespillerprestasjoner fra de tre hovedrolleinnehaverne"